Nacházíte se:  Úvod    Kogenerace, decentrální energ.    TEDOM je největším dodavatelem kogeneračních jednotek s motory MWM

TEDOM je největším dodavatelem kogeneračních jednotek s motory MWM

Publikováno: 11.12.2012
Rubrika: Kogenerace, decentrální energ., Tiskové zprávy

Český výrobce kogeneračních jednotek TEDOM a.s. pokračuje ve svém růstu v oblasti kogenerace. Ve výkonové řadě QUANTO (0,4 až 4,3 MW) TEDOM tradičně používá plynové motory renomovaných světových výrobců, zejména Caterpillar a MWM (dříve DEUTZ). Ve srovnání s rokem 2011, kdy TEDOM prodal 30 strojů s motory MWM, vyrobil v letošním roce více než 50 kogeneračních jednotek s těmito motory, tedy jeden velký stroj týdně.

Klíčová slova: kogenerace, TEDOM

Celkový výkon všech typů kogeneračních jednotek TEDOM dodaných v roce 2012 přesáhne 80 MW. Významnou část z toho tvoří dodávka motorů MWM o výkonu 12 MW do trigeneračního zdroje na letišti v australském Sydney, kde TEDOM spoluvlastní a ovládá provozní společnost GridX.
TEDOM spolupracuje s MWM již od roku 2008 na základě Key Account Agreement, tedy smlouvy pro významné zákazníky. V roce 2011 se společnost MWM stala součástí americké skupiny Caterpillar, která má svou vlastní celosvětovou distribuční síť. I přes toto spojení TEDOM zůstává přímým prodejním a servisním partnerem MWM a své postavení nadále posiluje.

TEDOM je předním světovým výrobcem kogeneračních jednotek, který se úspěšně prosadil ve 40 zemích na 4 kontinentech. Za 21 let své existence instaloval TEDOM téměř 3000 kogeneračních jednotek o celkovém elektrickém výkonu 700 MW. TEDOM a.s. sídlí v Třebíči, zaměstnává přes 500 pracovníků a jeho roční obrat poslední 3 roky trvale převyšuje 2 miliardy Kč. Kogenerační jednotky jsou energeticky úsporná zařízení pro společnou výrubu elektřiny a tepla.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (57x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (38x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
HN: Škoda JS chce získat stamilionovou zakázku v Británii (35x)
Plzeň 9. prosince (ČTK) - Plzeňská Škoda JS jedná s francouzskými společnostmi EDF a Areva o dodávkách pro chystané brit...