Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Systém vzdáleného dohledu baterií záložních zdrojů Cellwatch SatelliteTM

Systém vzdáleného dohledu baterií záložních zdrojů Cellwatch SatelliteTM

Publikováno: 24.7.2013
Rubrika: Firemní zpravodajství

Společnost PRONIX s.r.o., přední integrátor systémů záložního napájení na českém a slovenském trhu, představuje unikátní monitorovací a testovací metodu baterií Cellwatch SatelliteTM. Jedná se o nejúčinnější systém vzdáleného dohledu všech typů baterií záložních zdrojů ve svém oboru. Systém pomáhá předcházet rizikům spojeným s jejich neočekávanými výpadky. Dlouhodobě snižuje náklady na provoz a údržbu baterií až o 85 %. Přispívá k ochraně životního prostředí.

Klíčová slova: záložní baterie, záložní zdroje, Pronix

Cellwatch Satellite umožňuje neustálý dohled a každodenní testování všech typů baterií záložních zdrojů, používaných v rozvodnách elektrárenských společností, telekomunikačních operátorů, solárních a větrných elektráren, ale i v přenosových soustavách a produktovodech plynu, ropy, tepla nebo vody. Tyto komplexy obvykle disponují velkým počtem a různými typy baterií – v záložních zdrojích UPS, DC zdrojích, střídačích, rozvaděčích nebo generátorech. Cellwatch Satellite je unikátním řešením, které dokáže sledovat všechny typy baterií prostřednictvím jediného systémového řešení najednou.

Eliminace rizik spojených s výpadky baterií
Cellwatch Satellite pomáhá snížit rizika spojená s neplánovanými výpadky baterií. S technologií Cellwatch Satellite není nutné testovat baterie a měřit jejich parametry jednotlivě. Cellwatch Satellite monitoruje baterie automaticky a poskytuje tak stálý přehled o jejich aktuální kondici.

Snížení nákladů a ochrana životního prostředí
Velká část nákladů na optimální fungování baterií je navíc spojena s cestováním servisních techniků mezi jednotlivými místy instalací nebo případných incidentů, tedy s velkou spotřebou pohonných hmot. Cellwatch Satellite zvyšuje životnost samotných baterií a eliminuje jejich zbytečné výměny. Přispívá k efektivnímu plánování nákupu nových baterií. Umožňuje redukci nákladů na plánovanou servisní údržbu baterií až o 85 %. S menší spotřebou pohonných hmot a menším počtem baterií navíc přispívá k ochraně životního prostředí.

Systém výstrah
Cellwatch Satellite disponuje systémem výstražných upozornění, která vysílá vždy, když se jakýkoli ukazatel dostane mimo rozsah přijatelných hodnot. Na změnu stavu, která může indikovat problém s bateriemi či jednotlivými články, tak upozorňují alarmové LED diody a výstupní releové kontakty, ale především přehledové schéma dostupné přes webové rozhraní nebo integrované přímo ve SCADA a NMS systémech uživatele.

Podpora všech typů baterií
Díky své modulární architektuře lze Cellwatch Satellite velice snadno instalovat kdekoli. Systém navíc podporuje kombinaci v podstatě jakýchkoliv řetězců spojených z 2-140 bateriových bloků.

 Schéma systému Cellwatch Satellite

Cellwatch Satellite je složen ze dvou hlavních částí: Cellwatch Satellite Unit (CSU) a Data Collection Module pro sběr dat (DCM). DCM moduly jsou připojeny ke každému článku a měří jeho napětí a ohmickou hodnotu. DCM moduly jsou s hlavní jednotkou CellWatch Satellite Unit propojeny prostřednictvím optického kabelu, čímž je zajištěna izolace elektrické energie a tedy i maximální bezpečnost.

Cellwatch Satellite shromažďuje údaje z DCM modulu spolu s naměřenými údaji o proudu a teplotě. Poskytuje tak ucelený obraz o stavu jednotlivých baterií i samotných článků. Systém je připojen prostřednictvím Ethernetu nebo RS-485 a umožňuje tudíž přehled o jednotlivých bateriích na mnoha různých místech současně.

Cellwatch Satellite je unikátní monitorovací a testovací metoda baterií, která neovlivňuje kapacitu článků nebo jejich životnost.

Více informací na http://www.pronix.cz/Cellwatch-Satellite-monitoring-baterii.html.

O PRONIX s.r.o.

Společnost PRONIX s.r.o. je předním integrátorem a uznávaným odborníkem v oblasti systémů záložního napájení a napájecích zdrojů nepřerušitelného napájení. Svým zákazníkům poskytuje flexibilní řešení od instalace jednotlivých komponent až po komplexní systémy technologických zařízení. Nabídka služeb PRONIX s.r.o. zahrnuje inovativní návrhy projektových prací a inženýringu, profesionální realizace, enego audity a konzultace, odbornou a technickou pomoc, unikátní systém stálého monitoringu technologií (24/7/365), záruční a pozáruční servis speciálně vyškolených a certifikovaných techniků, ale i stavební práce, systémy chlazení, hašení, vzduchotechniku, kabeláž, palivové systémy, EPS, EZS, CCTV, EKV a MaR.
Primární zaměření a nejčastěji realizované celky společnosti PRONIX s.r.o. jsou především DATACENTRA, ENERGOCENTRA a TECHNOLOGICKÉ OBJEKTY provozů infrastruktury ICT v Čechách a na Slovensku. Společnost PRONIX s.r.o. je specialistou na realizace středního a velkého výkonu, o čemž svědčí řada projektů pro významné společnosti a instituce z oblastí, jakými jsou finance a bankovnictví, IT a telekomunikace, průmysl a energetika, výroba a automatizace, doprava, státní a veřejná správa nebo mediální sféra.
Veškeré instalace jsou prováděny v nejvyšší kvalitě s maximálními nároky nejen na zařízení, ale také na postup instalace. Jméno PRONIX je obecně spjato s celou řadou nově zavedených inovací a nejmodernějších a provozně optimalizovaných řešení, která se později stávají technologickým standardem na celém trhu. PRONIX vyvinul a patentoval vlastní řadu systému napájení REVOLUTION MODULAR POWER SYSTEM®. Ve svých řešeních klade důraz na efektivitu, provozní bezpečnost a spolehlivost a právě optimalizaci investičních a provozních nákladů, jež jsou klíčovým parametrem podnikání každého zákazníka.
Společnost PRONIX s.r.o. spolupracuje také s celou řadou odborných a vědeckých institucí a nadnárodních společností. Je držitelem Tier certifikace The Uptime Institute, mezinárodní společnosti definující standardy pro datová centra, jež mají v České republice pouze 4 společnosti. Odborně působí také na ČVUT Praha a VŠB Ostrava.
Dlouhodobým cílem PRONIX s.r.o. je být pružným a spolehlivým dodavatelem a partnerem v oblasti záložního napájení. Kvalita služeb firmy je stvrzena certifikátem řízeného systému jakosti podle normy EN ISO 9001:2000 vydaným RW TÜV. Stabilitu, solventnost a důvěryhodnost firmy potvrzuje aktuálně získané ocenění mezinárodně uznávaného hodnocení TOP RATING agentury Dun&Bradstreet, které řadí PRONIX s.r.o. s nejvyšším možným stupněm ratingu do elitní skupiny 2 % nejstabilnějších firem v ČR a SR.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (66x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (52x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
Předváděcí vůz ESAB opět vyjede na turné po České republice (40x)
Všichni zájemci mohou navštívit předváděcí vůz společnosti ESAB Vamberk, ve kterém bude možné se seznámit s novinkami a ...