Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Česká společnost Sigma dodá zařízení na Novovoroněžskou jadernou elektrárnu

Česká společnost Sigma dodá zařízení na Novovoroněžskou jadernou elektrárnu

Publikováno: 22.7.2013
Rubrika: Firemní zpravodajství

Česká společnost Sigma Group podepsala s Rosatomem smlouvu na dodávky čerpadel havarijního přívodu bóru pro druhý blok Novovoroněžské jaderné elektrárny 2, který je v současnosti ve výstavbě. Hodnota uzavřeného kontraktu se pohybuje okolo 2 milionů EUR.

Za poslední čtyři roky dodala společnost Sigma pro ruské jaderné elektrárny zařízení v hodnotě více než 30 milionů EUR.
„Sigma je spolehlivým dodavatelem pro ruské jaderné odvětví. Zařízení vyrobené touto společností tak naleznete nejen na řadě ruských jaderných elektráren, jako například na Leningradské, Kalininské, Balakovské nebo Bělojarské, ale i na jaderných elektrárnách, které se staví podle ruských projektů v dalších zemích světa, jako například na indické elektrárně Kudankulam. V případě vítězství Konsorcia MIR.1200 v tendru na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín se Sigma stane dodavatelem veškerých čerpadel a technologických modulů spojených s čerpacím zařízením pro elektrárnu. Hodnota této dodávky bude činit více než 23 miliard korun. Se společností jsme již podepsali právně závaznou smlouvu o smlouvě budoucí,“ prohlásil výkonný viceprezident společnosti Rusatom Overseas Leoš Tomíček.
V nejbližší době se očekává, že budou podepsány smlouvy na dodávku zařízení pro druhý blok Novovoroněžské jaderné elektrárny 2 také s českými společnostmi Arako na dodávku regulačních ventilů a ARMATURY Group na dodávku armatur a kulových kohoutů.
Výstavba Novovoroněžské jaderné elektrárny 2 probíhá v souladu s harmonogramem. V současné době se na prvním bloku uskutečňuje betonáž kupole kontejnmentu reaktorové haly, která by měla být dokončena v třetím čtvrtletí tohoto roku. Také pokračuje výstavba zařízení pro systém pasivního odvodu tepla (SPOT).
Na druhém bloku byla zakončena montáž podpěrné konstrukce v reaktorové hale a montáž mostového jeřábu o nosnosti 220 tun v turbínové hale. S pomocí jeřábu se bude v nejbližší době montovat velkorozměrné těžké zařízení: vysokotlaké ohřívače a separátory – přihříváky páry. Už v srpnu se na jaderné elektrárně začnou montovat elektrické kabely.

Rusatom Overseas, dceřiná firma státní korporace pro jadernou energii Rosatom, byla založena s cílem propagovat ruské jaderné technologie na globálním trhu. Jejím úkolem je integrovat komplexní řešení Rosatomu při stavbě jaderných elektráren. Rusatom Overseas zodpovídá také za celosvětovou propagaci technologií korporace Rosatom, včetně těch v oboru tradiční a alternativní energie a na poli radiačních technologií. Kromě toho společnost vytváří celosvětovou síť marketingových poboček Rosatomu.
http://www.rosatom-overseas.com
https://www.facebook.com/RusatomOverseas

Státní korporace pro jadernou energii ROSATOM sdružuje přes 250 podniků a vědeckých ústavů včetně všech ruských civilních jaderných společností, výzkumných organizací a flotily jaderných plavidel, která je jediná na světě. Rosatom zaujímá vedoucí pozici na světovém trhu jaderných technologií. V současné době realizuje Rosatom projekty na výstavbu 28 jaderných bloků, včetně 19 bloků mimo území Ruské federace.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články

Diskuse

Česká společnost Sigma dodá zařízení na Novovoroněžskou jadernou elektrárnu

Re: článek
Rosatom, který jednal se Sigmou, přesně toto garantoval. Bere naše české firmy jako významné partnery a má velký zájem o dodávky jejich zboží. U temelínské elektrárny se...
počet příspěvků: 1 | poslední příspěvek: 26.7.2013 10:00vstup do diskuse >>

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (53x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (50x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Rekordní tržby, vyšší zisk i volný peněžní tok – navrženo zvýšení dividendy (34x)
Roční tržby1 na rekordní úrovni; vyšší provozní zisk EBITDA2 i zisk na akcii oproti roku 2012 Volný peněžní tok3 a pr...