Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Společnost Oxford Instruments uvádí na trh nový přístroj pro měření tloušťky povlaku

Společnost Oxford Instruments uvádí na trh nový přístroj pro měření tloušťky povlaku

Publikováno: 13.2.2015
Rubrika: Firemní zpravodajství, Defektoskopie

Společnost Oxford Instruments představuje nový přístroj pro měření tloušťky povlaku a pro materiálovou analýzu, MAXXI 6. Tento nový model střední až vyšší třídy je založen na principu rentgenové fluorescence a je vybaven křemíkovými driftovými detektory s vysokým rozlišením. Zejména díky tomu dokáže měřit sílu povlaku na úrovni nanometrů a chemické složení na stopové úrovni.

Klíčová slova: Oxford, MAXXI, povlak

Rozsah aplikace

Měření tloušťky povlaku, založené na rentgenové fluorescenci (XRF), je široce uznávaná a průmyslově vyzkoušená analytická metoda, která nabízí snadnou, rychlou a nedestruktivní analýzu, přičemž nevyžaduje žádnou nebo jen malou přípravu vzorku. MAXXI 6 je schopen analyzovat pevné látky nebo kapaliny z hlediska široké škály prvků od 13AI po 92U. V kombinaci s křemíkovými driftovými detektory (SDD) je schopen měřit sílu povlaku do úrovně nanometrů a chemické složení na stopové úrovni, což je požadováno např. v oblasti vícevrstvého pokovování a v oblasti výroby desek plošných spojů. Osm vyměnitelných kolimátorů pokrývá plně aplikační potřeby a SDD nabízí optimální účinnost při všech energetických úrovních s energetickým rozlišením až do 140 eV. Bez omezení z hlediska škály prvků a struktury vrstev při analýze tloušťky a složení zajišťuje MAXXI 6 konzistentní vysokou kvalitu produkce v odvětví povrchové úpravy kovů, elektroniky, zkoušek shody, analýzy kovových slitin a alternativní energie.

Zjednodušení procesu analýzy

Analýza tloušťky povlaku pomocí přístroje MAXXI 6 zahrnuje pouze tři kroky: 1. Umístění vzorku do komory, 2. Zvolení měřicího bodu na vzorku, 3. Stisknutí tlačítka Start. Intuitivní software je založen na operačním systému WindowsTM 7. Několik továrně dodávaných užitečných možností z oblasti kalibrací, jako jsou empirické kalibrace,  bezstandardní modely fundamentálních parametrů, kalibrace pro RoHS (režim z hlediska omezení používání některých nebezpečných látek) nebo kalibrace pro drahé kovy, výrazně usnadňují uživateli analýzu. Také hardware přispívá k pohodlné práci, k  MAXXI 6 může být připojeno buď standardní PC nebo notebook prostřednictvím USB bez nutnosti dodatečného hardwarového vybavení nebo instalace firmwaru. Neobvykle velká, na sekce rozdělená měřicí komora pro vzorky s vnitřním objemem 500 mm x 450 mm x 170 mm je vhodná pro širokou škálu standardních i nadstandardně velkých vzorků, programovatelný stolek umožňuje automatizované měření a maximalizuje rozsah pohybu a rychlost stolku.

„Naším cílem bylo vyvinout prvotřídní analyzátor pro měření tloušťky povlaku bez nutnosti kompromisů z hlediska jednoduchosti jeho používání. MAXXI 6 nabízí kombinaci vlastností, které doposud nebyly na trhu k dispozici." říká Olaf Neuhausen, výkonný ředitel společnosti Oxford Instruments Roentgenanalytik GmbH, vývojového a aplikačního centra společnosti Oxford Instruments pro stolní XRF technologii. MAXXI 6 je vyráběn v Německu a schválen úřadem PTB (Physikalish Technische Bundesanstalt) z hlediska nejvyšší úrovně radiační bezpečnosti. Pro provoz v České a Slovenské republice je používání analyzátoru maXXi 6 schváleno Státním úřadem pro jadernou bezpečnost ČR a Úradom verejného zdravotníctva SR.

(The meanig of previous sentence is: Using of instrument maXXi 6 is approval by Czech and Slovak nuclear safety authorities )

Vydáno jménem společnosti „Oxford Instruments plc“

Pro více informací navštivte stránky: www.oxford-instruments.com/maxxi6

Pokud máte zájem o více obrázků, jděte na: www.oxford-instruments.com/maxxi6-press-images

Podrobnější informace získáte rovněž ve společnosti PCS s.r.o. (www.pcs.cz/divize-pcs/analytika), která je certifikovaným autorizovaným distributorem firmy Oxford Instruments pro oblast laboratorní i terénní materiálové analýzy metodami rentgenové i optickoemisní spektrometrie.

(The meanig of previous sentence is: More information you can also obtain on PCS web site. This company is sole distributor of OI for xrf and OES method)

Pokud máte zájem o více informací, kontaktujte:

  Oxford Instruments Analyses GmbH

+49 2825   9383-566

Jin-Joo Kim – Marcoms Manager Benchtop XRF

Jin-joo.kim@oxinst.com

 

 

O společnosti Oxford Instruments plc

Společnost Oxford Instruments navrhuje, dodává a podporuje technologicky vyspělé nástroje a systémy se zaměřením na výzkum a průmyslové aplikace. Poskytuje řešení potřebná pro pokrok v základním výzkumu v oblasti fyziky a jeho transfer do komerčních aplikací v oblasti nanotechnologií. Inovace jsou hnací silou růstu a úspěchu společnosti Oxford Instruments po více než 50 let a její strategií je úspěšná komercializace těchto myšlenek jejich uvedením na trh včas a se zaměřením na zákazníka. 

První technologický podnik, který vzešel z Oxfordské univerzity před více než padesáti lety, společnost Oxford Instruments, je v současnosti globální společností s více než 1900 zaměstnanci po celém světě a je zapsána v indexu FTSE250 Londýnské burzy cenných papírů (OXIG).  Jejím cílem je být vedoucím poskytovatelem nástrojů a systémů nové generace pro výzkum a průmysl.

To zahrnuje kombinaci jádrových technologií v oblastech, jako jsou prostředí s nízkou teplotou, se silným magnetickým polem a prostředí vzduchoprázdna v ultravelkých výškách, jako je nukleární magnetická rezonance, rentgenová, elektronová a optická metrologie, a pokročilá technologie růstu, usazování a leptání.

Společnost Oxford Instruments má za cíl odpovědný rozvoj a hlubší porozumění našeho světa prostřednictvím vědy a technologie.Její výrobky, odbornost a myšlenky přispívají k řešení globálních otázek, jako je energie, životní prostředí, bezpečnost a zdraví.  

Pro více informací o společnosti a jejích výrobcích navštivte: www.oxford-instruments.com.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (54x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (51x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Mikrostrukturní procesy doprovázející únavu materiálu (41x)
Pomocí rtg difrakce jsme sledovali změny, ke kterým dochází ve struktuře duralu během jeho cyklického zatěžování až do l...