Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Společnost Hilti slaví 75 let. Na podzim firma představila novinky.

Společnost Hilti slaví 75 let. Na podzim firma představila novinky.

Publikováno: 4.11.2016
Rubrika: Firemní zpravodajství, Lidé-Věci-Události

Desítky, spíše pak stovky lidí přišly v průběhu úterý 18. 10. 2016 na Dny inovací společnosti Hilti. Akce se konala v centrále firmy v Praze. Všichni přítomní se mohli seznámit s inovativními produkty firmy, vyzkoušet si různé nářdí v praxi, velká část přítomných využila možnosti prohlídky pražské centrály a seznámíla se s managementem firmy. Během celého dne bylo připraveno výborné pohoštění. K vidění bylo kompletní produktové portfolio, včetně novinek letošního podzimu.

To, co začalo před 75 lety výrobou motorových komponentů v Schaanu, se od té doby změnilo v renomovanou globální korporaci s více jak 23 000 zaměstnanci ve 120 zemích. Úspěšný příběh Hilti je charakterizován neustálou obnovou a změnou, ale zároveň stabilitou a kontinuitou. V letošním výročním roce se firma cítí mladší a dynamičtější než kdy dříve.

V roce 1941 se malá dílna v Schaanu, Lichtenštejnsku stala kolébkou dnešní firmy. Na začátku, bratři Martin (1915-1997) a Eugen Hilti (1911-1964), vyráběli součástky k motorům, zapalovače a kuchyňské mixéry. Posunem k výrobě vysokorychlostních montážních strojů v roce 1948 si mladá společnost zajistila základ dnešního produktového portfolia. Ve stejné době Hilti díky přímému prodeji získalo blízkost k zákazníkům a tím i významnou tržní výhodu. To je i nadále jedním z rozhodujících faktorů úspěchů společnosti. V roce 1960 se Hilti Maschinenbau OHG stala korporací a slavný červený kufr zase symbolem prvotřídní kvality, inovace a vynikajících služeb pro stavební profesionály.
Od té doby se firma věnovala své hlavní náplni. Místo snahy o co největší velikost a maximální krátkodobý profit, se Hilti vždy zaměřovala na udržitelný růst a finanční sílu. Tuto filozofii zastával především Prof. Dr. h.c. Martin Hilti, spoluzakladatel společnosti a dlouholetý předseda Hilti, který zůstal aktivní v řízení společnosti až do velmi vysokého věku. Jeho syn, Michael Hilti, který se stal CEO v roce 1990 a následně 13 let fungoval jako předseda správní rady, je stále členem představenstva, poručníkem Martin Hilti Family Trust a členem představenstva Hilti Foundation. Už v roce 1980 se členové rodiny Hilti rozhodli vzdát svého dědictví a založily rodinný fond s cílem zajistit existenci a nezávislost firmy.
Lidé byli vždy srdcem firmy, Už v rané fázi představila společnost jednotnou firemní kulturu, která sjednocuje individuální rozvojové cíle s těmi firemními. Závazek vlastní firemní kultuře spolu s její platností pro všechny zaměstnance již společnosti zajistil několik ocenění i vysoká umístění v globálních zaměstnaneckých žebříčcích.

Hilti dnes stojí na pevných základech. Pozitivně vidí budoucnost firmy i Michael Hilti: „Situace naší firmy je velmi dobrá a nic nebrání přenesení úspěchu i do budoucna. Jsme blízko svým zákazníkům, jsme vysoce inovativní a máme prvotřídní nabídku. Ale hlavně máme velmi profesionální globální tým, který věnuje svou veškerou energii zajištění úspěchu firmy. Naše strategie se zaměřuje na udržitelnou tvorbu hodnoty a máme stabilní vlastnickou strukturu."

Hilti garantuje opravu stroje za 3 dny nebo zdarma!

Společnost Hilti je na stavebním trhu známá jako dodavatel kvalitního stavebního nářadí. Přes bourací kladiva, laserové systémy až po kotvy, vždy si stojí za svým korporátním motem: Splní nejvyšší nároky. To dodržuje i v kvalitě. Pokud se však stroj z jakéhokoli důvodu porouchá, nabízí Hilti bezkonkurenční servisní služby.

Revoluční servisní příslib: Váš stroj opravíme za 3 dny nebo zdarma.
Hilti si je plně vědoma, že firmy potřebují mít své stroje neustále v pohotovosti. Každý prostoj způsobený výpadkem vybavení stojí čas i peníze. Po uplynutí dvouletého beznákladového období nabízí Hilti revoluční slib: 3 dny nebo zdarma. Během servisu zaručuje mimořádnou rychlost díky dlouhodobě odzkoušenému procesu: 1. den přepraví, 2. den opraví a 3. den doručí. Pokud trvá oprava déle než 3 pracovní dny, zákazník má vše zadarmo. Samozřejmostí je dlouhodobá spolupráce s prověřeným dopravcem, stejně jako vyškolení Hilti technici, kteří používají jen originální náhradní díly.

Až 2 roky bez nákladů
Na stavbě se může přihodit ledacos. Pád laseru z lešení, přeseknutí kabelu bruskou, přejetí bouracího kladiva bagrem, nebo jen opotřebení uhlíků. Po dobu až dvou let od nákupu se Hilti na důvody neptá. Stačí přinést porouchaný stroj a Hilti jej bezplatně opraví. Bez otázek, bez žádného papírování, bez nákladů za dopravu. Všechny stroje lze jednoduše dohledat podle výrobního čísla a přímo spárovat s majitelem.

Výrobní vady pokryty
Stane-li se, že stroj přestane fungovat z důvodu výrobní vady, Hilti nese veškeré náklady. Ať už z důvodu vadného materiálu, nebo výrobní závadou, Hilti stroj bezplatně opraví, nebo přímo vymění. Jen tak.

 

 

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


Fotogalerie
Hilti 75Hilti 75Hilti 75Hilti 75Hilti 75Hilti 75Hilti 75Hilti 75Hilti 75Hilti 75Hilti 75Hilti 75Hilti 75Hilti 75Hilti 75

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (65x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (54x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...