Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Společnost Fronius sází na technologii Connecting Energy

Společnost Fronius sází na technologii Connecting Energy

Publikováno: 6.10.2015
Rubrika: Firemní zpravodajství, Fotovoltaické

Společnost Fronius International GmbH na své cestě k 24 hodinám slunce sází na maximální vlastní spotřebu. Technologie Connecting Energy je totiž podstatná pro inteligentní distribuci vlastního získaného fotovoltaického proudu. Efektivní energetický management zajišťuje zvyšování vlastní spotřeby, a tím i větší nezávislost v oblasti spotřeby energie a nižší účet za elektřinu.

Klíčová slova: Fronius, fotovoltaický proud

Fronius Connecting Energy je označení pro spolupráci inteligentních spotřebičů se střídači Fronius. Důležitým faktorem přitom je vysoká flexibilita zařízení Fronius. Díky mnoha otevřeným rozhraním lze střídače Fronius snadno propojit s komponentami jiných výrobců, např. tepelnými čerpadly nebo systémy automatizace domů. „Ve spolupráci s partnery, např. společnostmi Loxone (automatizace domů) a Ochsner (tepelná čerpadla), se tak snažíme co nejvíce usnadňovat život majitelům domů. Zásadními výhodami této spolupráce je snížení nákladů na elektrickou energii, zvýšení vlastní spotřeby, maximální energetická efektivita a snadná instalace,“ popisuje Bernd Lukits, produktový manažer společnosti Fronius International.

Otevřená rozhraní umožňují snadné spojení se systémy jiných výrobců

Střídače Fronius jsou opatřeny mnoha otevřenými rozhraními a jejich prostřednictvím je lze snadno propojit s komponentami jiných výrobců, např. tepelnými čerpadly nebo systémy automatizace domů. Integrovaná rozhraní Modbus RTU SunSpec, Modbus TCP SunSpec, Fronius Solar API (JSON), služba Fronius Push Service a digitální vstupy a výstupy umožňují snadné propojení se systémy jiných výrobců. Výhodou pro majitele zařízení je rychlá návratnost FV systému díky maximální vlastní spotřebě.

Zvyšování vlastní spotřeby

Miniserver Loxone představuje jednoduché řešení automatizace domů. Ovládat lze každý inteligentní spotřebič od nastavení žaluzií až po vytápění. „Kombinace s fotovoltaickým systémem a střídačem Fronius nabízí pohodlný energetický management s cílem zvýšit vlastní spotřebu. Lze tak dosáhnout větší nezávislosti na dodávkách energie. Střídač Fronius se s miniserverem Loxone propojuje zcela jednoduše. Možností použití je mnoho,“ vysvětluje Bernd Lukits.

Účinný energetický management prostřednictvím kombinace fotovoltaiky a automatizace domu

Na následujících příkladech z praxe je vidět, jak vypadá příjemná kombinace fotovoltaiky a automatizace domu. Manfred Wittmann z Horních Rakous vlastní 5kWp fotovoltaický systém od roku 2013. Nedávno jej doplnil řešením pro skladování energie Fronius Energy Package. Podíl vlastní spotřeby rodiny se v důsledku toho zvýšil ze 30 na 70 procent. „Značná část energie proudí do našich elektrických kol, která jsou díky tomu téměř výhradně poháněna sluneční energií. To všechno je řízeno prostřednictvím miniserveru Loxone,“ objasňuje Manfred Wittmann. 

Druhý příklad optimálního nasazení technologie Connecting Energy pochází rovněž z Rakouska. Rodina Musilových si jako doplněk k 2,25kWp střešnímu systému nainstalovala miniserver Loxone. Prostřednictvím aplikace pro systém automatizace domů ovládají veškeré osvětlení domu, rolety, zabezpečovací zařízení, zásuvky, vrata garáže a mnoho další prvků. „Miniserver Loxone lze velmi snadno propojit s produktem Fronius Galvo. Velmi jednoduše tak lze dosáhnout účinného energetického managementu. Jelikož chceme do systému automatizace domu v budoucnu integrovat ještě další spotřebiče, účet za elektřinu se nám ještě sníží,“ těší se otec rodiny Franz Musil.

O společnosti Fronius International GmbH

Společnost Fronius International je rakouská firma se sídlem v Pettenbachu a dalšími pobočkami ve Welsu, Thalheimu, Steinhausu a Sattledtu. Podnik má 3 385 zaměstnanců po celém světě a působí v oborech: svařovací technika, fotovoltaika a technika nabíjení akumulátorů. Díky 21 mezinárodním společnostem Fronius a prodejním partnerům / zastoupením ve více než 60 zemích dosahuje podílu exportu ve výši zhruba 91,5 procent. Díky inovativním výrobkům a službám, stejně jako 928  aktivním patentům je společnost Fronius technologickou jedničkou na světovém trhu.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (56x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (49x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Sledujte vysílání z Mezinárodního veletrhu v Brně (36x)
Sledujte živé vstupy z průběhu Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně - odkaz zde...