Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Spalinové kotle – půvab v rozmanitosti

Spalinové kotle – půvab v rozmanitosti

Publikováno: 26.5.2014
Rubrika: Energetické strojírenství

Autor se v článku zaměřuje na praktické zkušenosti, získané z realizací spalinových kotlů. Porovnává horizontální a vertikální kotle, aplikaci norem prezentuje realizace tzv. by-passových komínů, zabývá se problematikou dodatečného přitápění v kotli a na závěr neopomíná zdůraznit význam spolehlivosti dodávek procesní páry a způsobů montáže jednotlivých komponent kotle.

Klíčová slova: spalinové kotle

Celý článek (autor: Pavel Holík, ředitel produktového prodeje, Bilfinger Babcock CZ s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Exhaust-heat boilers - the charm of diversity

In the article the author focuses on practical experience acquired in the area of exhaust-heat boilers implementation. He compares horizontal and vertical boilers, deals with the applicable legislation, presents his opinion concerning the implementation of the so-called by-pass smoke stacks, deals with the issue of additional heating in the boiler and in conclusion, the author remembers to emphasize the importance of the reliability of process steam supplies and of the installation of individual components of the boiler.

Котлы продуктов сгорания - прелесть в разнообразии

Автор в статье обращает внимание на опыт, полученный в результате реализации котлов продуктов сгорания. Автор сравнивает горизонтальные и вертикальные котлы, интересуется правовыми аспектами, предлагает свое мнение о реализации так наз. бай-пасовых дымоходов при подсоединении котлов, описывает проблематику дополнительного притапливания в котле, и в завершении не забывает подчеркнуть значение надежности поставок пара и монтажа отдельных компонентов котла.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (63x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (47x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (42x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...