Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Skupina Rosatom a největší ruská banka Sberbank uzavřely dohodu o spolupráci na mezinárodních trzích

Skupina Rosatom a největší ruská banka Sberbank uzavřely dohodu o spolupráci na mezinárodních trzích

Publikováno: 26.6.2013
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Dohodu, která určuje priority další vzájemné spolupráce a její pravidla týkající se nových projektů, podepsali v rámci XVII. Petrohradského mezinárodního ekonomického fóra generální ředitel státní korporace pro atomovou energii Rosatom Sergej Kirijenko a prezident a předseda představenstva Sberbank Rossii German Gref.

 „Státní korporace Rosatom zahájila rozsáhlý program globalizace, jehož cílem je rozšířit přítomnost Rosatomu na mezinárodních trzích. Spolupráce s nejvýznamnějšími bankami, a to jak na území Ruské Federace, tak i v zahraničí, je jedním z nejdůležitějších faktorů úspěšné realizace rozsáhlých projektů Rosatomu i rozvoje jaderného průmyslu jako celku. To je také důvod, proč má naše partnerství s nejvýznamnější bankou Ruska strategický charakter a dlouhodobou perspektivu, včetně spolupráce na mezinárodních trzích,“ říká k dohodě generální ředitel Rosatomu Sergej Kirijenko.
Spolupráce bude zahrnovat například financování zahraničních projektů Státní korporace Rosatom či služeb v oblasti exportního a importního financování včetně spolupráce s Ruskou pojišťovací agenturou pro exportní úvěry a investice EKSAP.
„Státní korporace Rosatom a Sberbank Rosii jsou strategickými partnery již dlouhá léta. V rámci globální expanze obou společností je jejich spolupráce na mezinárodních trzích přirozeným pokračováním vzájemně výhodných vztahů. Tento krok je charakteristickým příkladem strategie Skupiny Sberbank, kterou tvoří podpora byznysu našich klientů prostřednictvím co nejefektivnějších finančních instrumentů ve všech zemích a regionech, kde jsme přítomni,“ poznamenal German Gref.
Obě strany vyjádřily přesvědčení, že realizace společných projektů v rámci právě uzavřené dohody podpoří a usnadní řešení globálních úkolů rozvoje jaderné energetiky a průmyslu.

ROSATOM je ruská státní společnost zabývající se jadernou energií. Sdružuje přes 250 podniků a vědeckých institucí - všechny civilní ruské společnosti zabývající se jaderným programem, výzkumné organizace a flotilu jaderných plavidel (jedinou na světě).
Má 260.000 zaměstnanců, v roce 2011 dosáhl obratu 479 mld. rublů (309 miliard Kč). Více informací (v angličtině a v ruštině) naleznete na www.rosatom.ru.

SBERBANK je největší banka v Rusku, spravuje téměř třetinu aktiv ruského bankovního sektoru. Centrální banka Ruské federace je zakladatelem a majoritním vlastníkem Sberbank, kdy vlastní 50 % společného hlasovacího kapitálu plus jeden hlas navíc. Ostatními akcionáři banky je více než 245 tisíc právnických a fyzických osob z Ruska i zahraničí. Banka má největší distribuční síť v Rusku s více než 20 tisíci pobočkami včetně dceřiných poboček v 20 zemích, které zahrnují Společenství nezávislých států a střední a východní Evropu. Banka je držitelem hlavní bankovní licence č. 1481, vydávané Ruskou národní bankou.
Více informací naleznete na www.sberbank.ru

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (66x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (59x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (57x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...