Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Skupina MND a Gazprom spolu investují do podzemního zásobníku plynu 2,5 miliardy korun

Skupina MND a Gazprom spolu investují do podzemního zásobníku plynu 2,5 miliardy korun

Publikováno: 20.3.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Plynárenství

MND Group, člen investiční skupiny KKCG, a Gazprom Germania dnes uzavřely smlouvu na výstavbu podzemního zásobníku plynu v Dambořicích. Investici přesahující 2,5 miliardy korun budou financovat rovným dílem. Společná investice je dalším krokem v prohlubující se spolupráci obou firem nejen na území České republiky, ale i v Evropě a Ruské federaci.

Alexander Medvědev a Karel Komárek dnes slavnostně v Obecním domě v Praze uzavřeli jménem společnosti Gazprom Germania a MND Group investiční smlouvu na výstavbu nového podzemního zásobníku plynu v Dambořicích na Jižní Moravě. Výstavba zásobníku bude zahájena v příštím roce a do provozu bude uveden již v polovině roku 2016. Díky celkové skladovací kapacitě 448 mil. m3 zemního plynu se  bude jednat o jeden z největších zásobníků plynu na území České republiky dosponující nejmodernějšímí světovými technologiemi.

Alexander Medvědev, místopředseda představenstva Gazpromu říká: "Investice do výstavby zásobníku plynu je dalším krokem v naší rozvíjející se spolupráci." A dodává: "K zajištění bezpečnosti dodávek zemního plynu do Evropy, což je naší dlouhodobou strategií, je rozšiřování skladovacích kapacit v podzemních zásobnicích klíčové."

Karel Komárek, předseda představenstva MNG Group doplňuje: "Gazprom je por nás strategickým partnerem. Založení joint venture s jednou z největších firem světa, si velmi vážíme. Je to pro ná ocenění naší dlohodobé a profesionální práce v oblasti ropy a zemního plynu. Do budoucna plánujeme další společné projekty nejen v České republice, ale i Evropě a Ruské federaci."

O skupině MND

Skupnia MND je největší českou společnosti zaměřujcí se na aktivity spojené s průzkumem a těžbou ropy a zemního plynu, vrtnou a servisní činností a také na skladování a obchodování se zemním plynem. Kromě České republiky působí v regionu Evropy, Středního a BLízkého východu, a v zemích bývalého Sovětského svazu. Těžbu provádí na těžebních licencích v České republice, Gruzii a v Pákistánu. Je držitelem řady průzkumných licencí v Pákistánu, Gruzii a Jemenu.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (63x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (41x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...
Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (40x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...