Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Škoda Power vyhrála v Turecku

Škoda Power vyhrála v Turecku

Publikováno: 12.10.2009
Rubrika: Elektrárny, Energetické strojírenství

(Zdroj: Euro) - Společnost Škoda Power vyhrála tendr v Turecku na dodávku dvou turbín pro novou elektrárnu Bolu Goynuk. Hodnota kontraktu činí 930 milionů korun. Škodovka krom turbín dodá i další zařízení strojovny včetně kondenzátoru a generátoru. Konečným zákazníkem a investorem nově budované elektrárny je turecká společnost AKSA Enerji Uretim. Ta je součástí uskupení Kazanci Holding, jedné z nejvýznamnějších energetických společností v zemi.
 

„Zakázka v Turecku je nás významnou referencí, navázali jsme tak na historickou tradici dodávek škodováckého zařízení v tomto teritoriu. Použité řešení turbín je do velké míry novátorské, zařízení má vysokou účinnost a je i ohleduplné pro životní prostředí,“ uvedl generální ředitel Škody Power Jiří Zapletal. Výstavba nového zdroje navazuje na pronájem části státních dolů, který skupina Kazanci získala ve veřejném tendru. Jednou z podmínek pronájmu byla právě výstavba elektráren. Dodávka turbíny ze Škoda Power se uskuteční na jaře roku 2011 a komerční provoz má být v elektrárně Bolu Goynuk zahájen v první polovině roku 2012.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

„Období odstávek je z pohledu bezpečnosti nejrizikovější,“ (67x)
… uvedl v rozhovoru pro časopis All for Power Ing. Zbyněk Zelinka, vedoucí útvaru Jaderná bezpečnost v jaderné el...
Chladicí věž s přirozeným tahem pro nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady (58x)
Na jaře letošního roku začala v Elektrárně Počerady výstavba nové chladicí věže s přirozeným tahem, výšky 128,32 m. Tato...
„Nároky na jadernou energetiku jsou extrémní. Mnohdy ani jedna velká bedna dokumentace nestačí,“„Nároky na jadernou energetiku jsou extrémní. Mnohdy ani jedna velká bedna dokumentace nestačí,“ (51x)
uvedl v rozhovoru pro časopis All for Power Roman Baláž, obchodní ředitel MSA, a.s. Dolní Benešov. Pane řediteli, co do...