Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    ŠKODA JS podepsala čtvrtý kontrakt na poradenství a podporu managementu projektu dostavby 3 a 4 bloku v Mochovcích

ŠKODA JS podepsala čtvrtý kontrakt na poradenství a podporu managementu projektu dostavby 3 a 4 bloku v Mochovcích

Publikováno: 12.11.2015
Rubrika: Jaderné

ŠKODA JS a.s., člen skupiny OMZ, podepsala se společností Slovenské elektrárne již čtvrtou smlouvu o podpoře v koordinaci činností při Dostavbě bloků 3 a 4 v Jaderné elektrárně Mochovce.

ŠKODA JS je v tomto projektu od počátku dodavatelem stěžejních části jaderného ostrova pro oba bloky. Tyto systému dodáváme na klíč, počínaje prováděcím projektem, přes dodávky, jejich montáž, zkoušky a uvedení do provozu. Na tomto úkolu pracuje aktuálně 150 odborníků ze ŠKODA JS.

Účast ŠKODA JS se od roku 2013 postupně rozšiřuje i při podpoře generálního koordinátora, kterým jsou Slovenské elektrárne, v oblasti řízení celého projektu.  Nově podepsaná smlouva se týká právě těchto dodatečných prací. Ke stávajícímu týmu zhruba 100 pracovníků zajišťujících koordinační aktivity přibude podle nového kontraktu na základě dosavadní úspěšné spolupráce mezi oběma společnostmi tým dalších třiceti expertů s mezinárodními zkušenostmi z výstaveb elektráren typu VVER v širokém spektru specializací. Předpokládá se, že naplno začne pracovat do konce tohoto roku.  Hlavním úkolem členů tohoto týmu je poskytovat poradenství a podporu managementu projektu dostavby 3 a 4 bloku elektrárny.  Vzhledem ke špičkové kvalifikaci, zkušenostem a dovednostem členů expertního týmu bude představovat zásadní přínos pro úspěšné dokončení projektu.

ŠKODA JS a.s., člen skupiny OMZ, stála u zrodu české a slovenské jaderné energetiky a je jednou z předních inženýringových a výrobních společností se zkušenostmi z výstavby a servisu jaderných elektráren s celosvětovou působností. Stabilně zaměstnává 1100 vysoce kvalifikovaných pracovníků. Společnost Škoda byla založena roku 1859, do roku 1956 spadají počátky jejích aktivit v jaderné energetice. Za dobu své existence firma dodávala inženýring, zařízení a servis pro jaderné elektrárny, výzkumné reaktory a sklady vyhořelého jaderného paliva ve střední a východní Evropě, Skandinávii, Francii, Německu, USA a na Dálném východě. ŠKODA JS a.s. vyrobila a dodala 21 kompletních jaderných reaktorů typu VVER 440 a tři reaktory typu VVER 1000.

Spojené strojírenské závody (OMZ) a.s. - patří k čelným podnikům v oblasti těžkého strojírenství se zaměřením na inženýring, výrobu, prodej a servis zařízení pro jadernou energetiku, ropný a plynárenský průmysl, důlní techniku a rovněž na výrobu speciálních ocelí a poskytování průmyslových služeb. Výrobní kapacity OMZ jsou rozmístěny v Rusku i v České republice.  

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (59x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (44x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...
Diagnostika asynchronních motorů metodou MCSADiagnostika asynchronních motorů metodou MCSA (44x)
Frekvenční analýza statorového proudu asynchronního motoru pod zatížením, jinak též nazývána MCSA (Motor Current Signatu...