Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Rychločinné pneumatické armatury prošly zkouškou zaplavením

Rychločinné pneumatické armatury prošly zkouškou zaplavením

V rámci dodávek armatur pro bloky 3 a 4 jaderné elektrárny Mochovce (EMO) podepsala společnost ARAKO, s.r.o., smlouvu s výhradními partnery, kdy mezi největší v rámci objemů patří firma ENSECO a Královopolská RIA. Dalšími dodavateli jsou firmy Sigma Lutín, Modřanská potrubní, Chemcomex, ČKD DIZ, VÚCHZ, a ze zahraničních společností např. slovenská PrimaSteel, Technos a ROEZ. Finanční objem dodávek společnosti ARAKO podle podepsaného kontraktu činí zhruba 25 milionů euro. Tato částka zahrnuje kolem 7 000 kusů armatur. V současnosti má ARAKO předáno cca 2 300 kusů určených pro třetí blok. V článku jsou popsány požadavky na kvalifikaci i jednotlivé dodávané typy armatur.

 Klíčová slova: potrubí, armatury, Mochovce, jaderná energetika

Celý článek (autor: Tomáš Urbaník, Marketing Manager ARAKO, s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Fast-acting pneumatic valves pass test by flooding
When supplying valves for the 3rd and 4th blocks at Mochovce nuclear power plant (EMO), Arako, Ltd. signed an exclusive contract with partners of the largest companies concerning the volume, ENSECO and KP RIA. Further suppliers are Sigma Lutín, Modřanská potrubní, Chemcomex, ČKD DIZ, VÚCHZ, and foreign companies such as Slovak PrimaSteel, Technos and ROEZ. The financial volume of deliveries from ARAKO, according to the signed contract, is approximately EUR 25 million. This amount includes about 7,000 valves. At present ARAKO have already supplied 2,300 valves designated for the 3rd block. The article describes the qualification requirements and the individual types of fittings.

Быстродействующая пневматическая арматура прошла испытание затоплением
В рамках поставок арматур для блоков 3 и 4 Атомной Электростанции Моховце (EMO) фирма ARAKO подписала договор с эксклюзивными партнёрами, при чём к самым большим (по объёмам поставок) относятся фирмы ENSECO и KP RIA. Дальнейшими поставщиками являются фирмы Sigma Lutin, Modřanska potrubni, Chemcomex, ČKD DIZ, VUCHZ, a из зарубежных фирм – словацкая PrimaSteel, Technos и ROEZ. Финансовый объём поставок фирмы ARAKO, в соответствии с подписанными контрактами, составляет приблизительно 25 млн евро. Этот контракт включает в себя около 7 000 штук арматур. На данном этапе фирма ARAKO поставила около 2 300 штук арматур, предназначенных для 3-го блока. В статье описаны требования к квалификации, а также отдельные типы поставляемой арматуры.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (68x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (58x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (42x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...