Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Rychlejší informace o energetické síti v Praze

Rychlejší informace o energetické síti v Praze

Společnost PREdistribuce, a. s., která se v hlavním městě stará o energetickou síť a je největší dceřinou společností Pražské energetiky, a. s., se zařadila do skupiny významných správců inženýrských sítí, kteří nabízejí poskytování informací o existenci sítí elektronicky.

Klíčová slova: PREdistribuce, energetická síť

Od počátku dubna je možné na novém webu společnosti - www.predistribuce.cz – snadno, rychle a bezplatně požádat o základní informace o průběhu jejích stávajících sítí. K podání žádosti stačí na stránce Dokumentace sítě zadat identifikační údaje, vyznačit zájmové území, doplnit vybraný formát a obsah dat, potvrdit a odeslat.     

Automatické zpracování žádosti proběhne prakticky ihned, takže jakmile zákazník obdrží notifikační e-mail, může si z webu stáhnout požadovanou dokumentaci. Standardní balíček tvoří dokument Informace o existenci elektroenergetického zařízení a situační výkres se zákresem území a v něm dotčených tras sítí a prvků distribuční soustavy PREdistribuce. Volitelnou možností je export dat ve formátu DGN obsahující kromě tras sítí také kabelové úseky a data, která ocení zejména projektanti při přípravě projektové dokumentace.

Za zmínku také stojí, že spuštění této služby je prvním krokem před zavedením plnohodnotného elektronického předávání projektové dokumentace mezi společností PREdistribuce a jejími zákazníky, projektanty a zhotoviteli.

Skupinu PRE tvoří mateřská společnost Pražská energetika, a. s,

která je prostřednictvím dceřiné společnosti PREdistribuce, a. s., regionální provozovatel distribuční soustavy, působící na území hlavního města Prahy a města Roztoky. Současně je Pražská energetika, a. s., významný obchodník s elektřinou na velkoobchodním trhu v ČR. S postupným otevíráním trhu s elektřinou pro konečné zákazníky je Skupina PRE jedním z největších dodavatelů elektřiny s působností na celém území České republiky. Prodává ji více než sedmi stům tisícům odběratelů.

Historie pražské energetiky sahá až do roku 1897, kdy ještě v rámci Elektrických podniků královského hlavního města Prahy byly položeny základy pražské veřejné elektroenergetické sítě. Po mnoha vlastnických a organizačních změnách vznikla k 1. 1. 1994 akciová společnost. Ta se od svého založení postupně přeměnila na zákaznicky orientovanou společnost v oblasti obchodování, prodeje a distribuce elektřiny.

Další informace naleznete na www.pre.cz 

Partner rubriky Rozvody energií:

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (531x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (65x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...