Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Rychlejší informace o energetické síti v Praze

Rychlejší informace o energetické síti v Praze

Společnost PREdistribuce, a. s., která se v hlavním městě stará o energetickou síť a je největší dceřinou společností Pražské energetiky, a. s., se zařadila do skupiny významných správců inženýrských sítí, kteří nabízejí poskytování informací o existenci sítí elektronicky.

Klíčová slova: PREdistribuce, energetická síť

Od počátku dubna je možné na novém webu společnosti - www.predistribuce.cz – snadno, rychle a bezplatně požádat o základní informace o průběhu jejích stávajících sítí. K podání žádosti stačí na stránce Dokumentace sítě zadat identifikační údaje, vyznačit zájmové území, doplnit vybraný formát a obsah dat, potvrdit a odeslat.     

Automatické zpracování žádosti proběhne prakticky ihned, takže jakmile zákazník obdrží notifikační e-mail, může si z webu stáhnout požadovanou dokumentaci. Standardní balíček tvoří dokument Informace o existenci elektroenergetického zařízení a situační výkres se zákresem území a v něm dotčených tras sítí a prvků distribuční soustavy PREdistribuce. Volitelnou možností je export dat ve formátu DGN obsahující kromě tras sítí také kabelové úseky a data, která ocení zejména projektanti při přípravě projektové dokumentace.

Za zmínku také stojí, že spuštění této služby je prvním krokem před zavedením plnohodnotného elektronického předávání projektové dokumentace mezi společností PREdistribuce a jejími zákazníky, projektanty a zhotoviteli.

Skupinu PRE tvoří mateřská společnost Pražská energetika, a. s,

která je prostřednictvím dceřiné společnosti PREdistribuce, a. s., regionální provozovatel distribuční soustavy, působící na území hlavního města Prahy a města Roztoky. Současně je Pražská energetika, a. s., významný obchodník s elektřinou na velkoobchodním trhu v ČR. S postupným otevíráním trhu s elektřinou pro konečné zákazníky je Skupina PRE jedním z největších dodavatelů elektřiny s působností na celém území České republiky. Prodává ji více než sedmi stům tisícům odběratelů.

Historie pražské energetiky sahá až do roku 1897, kdy ještě v rámci Elektrických podniků královského hlavního města Prahy byly položeny základy pražské veřejné elektroenergetické sítě. Po mnoha vlastnických a organizačních změnách vznikla k 1. 1. 1994 akciová společnost. Ta se od svého založení postupně přeměnila na zákaznicky orientovanou společnost v oblasti obchodování, prodeje a distribuce elektřiny.

Další informace naleznete na www.pre.cz 

Partner rubriky Rozvody energií:

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Živě z MSV: Nakládání se sypkými materiály v těžkém průmyslu se specialistou firmy Labimex (2154x)
O problematice sypkých materiálů v těžkém průmyslu jsme si v rámci MSV v Brně povídali s Janem Skřivánkem ze společnosti...
Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (719x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
Kyslíkárna huti ArcelorMittal Ostrava slaví 55 letKyslíkárna huti ArcelorMittal Ostrava slaví 55 let (61x)
Kyslík je při výrobě oceli stejně nepostradatelný jako hlavní suroviny koks a železná ruda. V září roku 1962 jej začala ...