Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    RWE vstupuje na trh s fotovoltaikou

RWE vstupuje na trh s fotovoltaikou

Publikováno: 16.2.2016
Rubrika: Tiskové zprávy, Lidé-Věci-Události, Fotovoltaické

>     Fotovoltaika pro rodinné domy od RWE na klíč
>     Veškeré informace na www.elektrinazeslunce.cz
>     RWE se stala členem České fotovoltaické asociace

Praha, 15. února 2016 – Energetická skupina RWE rozšiřuje nabídku služeb spojených se zvyšováním energetické efektivity a soběstačnosti rodinných domů. Po modernizaci vytápění v rámci kotlíkových dotací nabízí RWE na klíč i instalaci střešní fotovoltaiky. Zájemcům RWE zajistí celý proces související s realizací a pomůže i s podáním žádosti o dotaci z programu Nová zelená úsporám. Ve spolupráci s firmou Frankensolar se RWE postará o výběr vhodného fotovoltaického systému a jeho instalaci. Lidé budou mít také možnost získat výhodné překlenovací financování od partnerské banky ČSOB.

Zákazník si nemusí lámat hlavu s vlastním návrhem vhodného řešení, hledáním energetického specialisty, projektanta, výběrem vhodného dodavatele fotovoltaického systému, montáží a podobně. Stačí se obrátit na RWE a my pomůžeme se vším potřebným,“ shrnuje Tomáš Varcop, obchodní ředitel skupiny RWE. „Naši nabídku dimenzujeme s ohledem na dotační program Nová zelená úsporám, i pro snazší orientaci zákazníka máme čtyři základní typizované instalace. Ty samozřejmě upravíme na klíč podle konkrétních parametrů domu zákazníka a jeho spotřeby. Pokud to legislativa umožní, jsme připraveni nabídnout výkupní cenu pět set korun za jednu megawatthodinu těm, kteří od nás energii zároveň odebírají. V každém případě za zákazníky převezmeme odpovědnost za odchylku a způsobené přetoky energie do sítě.

Poprvé RWE představila svou nabídku veřejnosti na konci ledna na veletrhu Solar Praha. „Získali jsme spoustu pozitivních ohlasů a v současné době již zpracováváme první konkrétní projekty,“ řekl Varcop. Za hlavní důvody zájmu o fotovoltaiku označili návštěvníci stánku RWE soběstačnost a omezení vnějších vlivů na domácnost. Z reakcí zákazníků také vyplývá, že v pořízení fotovoltaiky vidí investici do budoucna a zvýšení standardu vlastního bydlení.Využití malých fotovoltaických elektráren v domácnostech je v Česku zatím na počátku. Vstupem na trh chceme včas rozpoznat potřeby našich zákazníků, abychom byli schopni uspokojit poptávku, která bude v následujících letech postupně narůstat. Úspěch budou mít řešení, která nabídnou sofistikované spojení řízení spotřeby a akumulace. Přesně takové systémy chceme navrhovat a dodávat našim klientům,“ dodává Tomáš Varcop.

Využití fotovoltaiky a výroba elektřiny v domácnostech patřily mezi klíčová témata rozsáhlé loňské studie RWE k vývoji české energetiky do roku 2050. Studie předpokládá, že největší rozmach fotovoltaiky v Česku nastane v letech 2020 – 2030.

Po rodinných domech RWE plánuje oslovit s nabídkou fotovoltaiky i další zajímavý tržní segment. „Nyní zkoumáme další možnosti financování a dotačních podmínek pro bytové domy, abychom mohli vytvořit atraktivní nabídku i pro bytová družstva a společenství vlastníků bytových jednotek. Tento segment je zajímavý také s ohledem na souběh různých profilů spotřeb, možnosti agregovaného nákupu a optimalizace plateb za distribuci. Zájem o soběstačná energetická řešení ze strany bytových domů jsme již zaznamenali.“ říká František Vašek, produktový manažer inovací RWE.

V souvislosti se vstupem na trh s fotovoltaikou se RWE stala novým členem České fotovoltaické asociace. „Vítáme rozhodnutí RWE, které ukazuje, že i velcí energetičtí hráči chápou budoucí význam decentralizovaných středních a malých fotovoltaických střešních systémů. Ty na rozdíl od gigantických solárních elektráren, které dříve rostly na polích, skutečně pomáhají efektivně šetřit energii jednotlivým domácnostem a firmám,“ řekl Petr Maule, výkonný ředitel ČFA.

Veškeré informace o fotovoltaice pro rodinné domy od RWE na klíč jsou dostupné na internetové stránce www.elektrinazeslunce.cz. Zde je lidem k dispozici kontaktní formulář s dotazy pro indikativní nabídku od RWE, zájemci mohou také využít emailovou adresu fotovoltaika@rwe.cz.

Skupina RWE v ČR zajištuje dodávky zemního plynu, elektřiny a další služby pro 1,7 milionu zákazníků (RWE Energie), provozuje 64 tisíc kilometrů distribučních sítí (RWE Grid Holding), provozuje 6 podzemních zásobníků plynu o kapacitě 2,7 mld. m3 (RWE Gas Storage), vyrábí teplo a elektřinu v 28 provozech a prodává přes 5 mil. m3 CNG ve vlastní celorepublikové síti CNG stanic (RWE Energo). Skupinu, která zaměstnává 4000 lidí, řídí společnost
RWE Česká republika.

Společnost Frankensolar Eastern Europe s.r.o., je pobočkou německé společnosti FR-Frankensolar GmbH se sídlem v Norimberku. FR-Frankensolar GmbH je jedna z největších velkoobchodních společností s fotovoltaickými systémy v Německu a v tomto oboru působí již od roku 1989.

Česká fotovoltaická asociace (ČFA) sdružuje provozovatele a majitele malých střešních fotovoltaických elektráren, projektanty, výrobce, energetické a instalační firmy z oboru.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (68x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (65x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...