Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Rusko staví v Bangladéši jadernou elektrárnu o výkonu dvou GW

Rusko staví v Bangladéši jadernou elektrárnu o výkonu dvou GW

Publikováno: 3.10.2013
Rubrika: Jaderné, Tiskové zprávy

Dháka 2. října (ČTK) - Ruský státní koncern Rosatom zahájil výstavbu první jaderné elektrárny v Bangladéši, která trpí velkým nedostatkem energetických zdrojů. Elektrárna o dvou reaktorech, která by měla zahájit provoz v roce 2018, má podle agentury AFP dosahovat výkonu dvou gigawattů. 

Klíčová slova: Rosatom, jaderná elektrárna

Elektrárna bude stát v Ruppúru, asi 160 kilometrů západně od metropole Dháky. 
"Výstavbou této elektrárny jsme položili největší důraz na bezpečnost. Řídíme se do písmene doporučeními Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE)," prohlásila dnes podle AFP bangladéšská premiérka šajch Hasína Vadžídová u příležitosti položení základního kamene. 
V současnosti výkony fungujících elektráren v zemi nepřesahují podle sdělení Rosatomu šest gigawattů. Čtyři pětiny z nich pracují na plyn.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (74x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (59x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (45x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...