Nacházíte se:  Úvod    Rakousko – partnerská země MSV

Rakousko – partnerská země MSV

Publikováno: 26.7.2010
Rubrika:

Po Německu a Slovensku, tedy zemích, které byly partnery MSV v loňském a předloňském ročníku, se letos partnerskou zemí stalo Rakousko. Ve dnech 13. – 17.9. 2010 se tak na MSV představí nejen rakouští vystavovatelé, na bilaterální spolupráci bude kladen důraz zejména v doprovodném programu.
 

Tradičně patří Rakousko k nejdůležitějším vystavovatelům na MSV. MSV poskytuje rakouským podnikům ideální platformu pro prezentaci jejich inovativních výrobků a služeb českému odbornému publiku. Nikolaus Seiwald, obchodní rada Rakouského velvyslanectví v České republice je tímto partnerstvím nadšen: „MSV je pro nás nejdůležitějším fórem pro budování a pěstování bilaterálních obchodních vztahů v oblasti strojírenství. Prostřednictvím oficiálního partnerství máme možnost rakouské inovace v této oblasti trvale uplatnit v České republice.“

V rámci partnerství plánuje obchodní oddělení Rakouského velvyslanectví v Praze kromě jiného oficiální skupinovou expozici rakouských firem, akci určenou k navazování kontaktů mezi českými a rakouskými firmami - Austrian Showcase, která je zaměřena na technologie pro životní prostředí a návštěvnickou cestu rakouských odborníků na veletrh MSV, tzv. Marktsondierungsreise. Českým firmám se tím naskýtá možnost získat různým způsobem kontakt s rakouskými firmami.

Struktura zboží ve vzájemném obchodu se zbožím je poměrně vyrovnaná: vysoký podíl strojů a dopravních prostředků, průmyslového zboží a hotových výrobků tvoří více než 70% celkové výměny zboží mezi oběma zeměmi. Rakousko je tedy pro Českou republiku jednou z nejdůležitějších odběratelských zemí. Rakouský export v oblasti strojírenských výrobků a vozidel tvořil v roce 2009 cca 1 mld. EUR, což odpovídá asi třetině celorakouského exportu do ČR. Rakouská strojírenská výroba v minulých letech konstantně rostla a dokonce se jí podařilo získat oproti výrobcům z jiných zemí podíly na trhu, což se dá v prvé řadě přičíst velké poptávce na exportních trzích. Rakouský průmysl podstatně přispěl k hospodářskému rozvoji Rakouska v posledních letech. Jeho výkon v minulosti ukázal, že se Rakousko naprosto může měřit s nejrozvinutějšími průmyslovými zeměmi na světě. Český trh je pro Rakousko celosvětově pátým nejdůležitějším exportním trhem.

Rakouské velvyslanectví – obchodní oddělení podporuje rakouské firmy na českém trhu a organizuje pravidelně akce v České republice a v Rakousku, které slouží k podpoře vzájemného obchodu.



 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Dostavba JE Temelín - příležitost pro český průmysl? (29x)
Odborná konference 52. mezinárodního strojírenského veletrhu se bude konat 15. září 2010 od 10 do 17 hodin, Vý...
Jaroslav Míl: Se silným sdružením pro dostavbu Temelína by se musel dohodnout každýJaroslav Míl: Se silným sdružením pro dostavbu Temelína by se musel dohodnout každý (23x)
Prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR na konferenci Mezinárodního strojírenského veletrhu vyzval zástupce českého průmys...
Konference Energie pro budoucnost: efektivní distribuce a spotřeba elektřiny v průmyslu (23x)
Při jarních Stavebních veletrzích 2010 v Brně se konala první konference Energie pro budoucnost se zaměřením na využití ...