Nacházíte se:  Úvod    Energie pro budoucnost – efektivní distribuce a spotřeba elektřiny v průmyslu

Energie pro budoucnost – efektivní distribuce a spotřeba elektřiny v průmyslu

Publikováno: 2.8.2010
Rubrika: , Rozvody energií

Mezinárodní strojírenský veletrh je akce, na které se za více než padesátiletou historii představilo bezpočet nových produktů či řešení. Je to ideální platforma pro prezentaci aktuálních témat. Letos bude jedním z hlavních témat energetika – konkrétně Energie pro budoucnost. Jde o nový multi-projekt, který se uskuteční na několika veletrzích pořádaných na brněnském výstavišti.
 

Při jarních Stavebních veletrzích 2010 v Brně se konala první konference Energie pro budoucnost se zaměřením na využití obnovitelných zdrojů energie a rozvoj distribučních sítí. Na podzim, jako součást doprovodného programu Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně (www.bvv.cz/msv ), na ni naváže druhá konference se stejným názvem, ale s jiným podtitulem: efektivní distribuce a spotřeba elektřiny v průmyslu.

Konference se bude konat 14. září 2010 přímo na brněnském výstavišti. Přípravný výbor pod odbornou garancí prof. Ing. Jiřího Tůmy, DrSc., z FEL ČVUT v Praze, stanovil tato hlavní témata:

  • provoz lokálních distribučních sítí (LDS) v rozsáhlých průmyslových areálech (legislativní podmínky, technické řešení, ekonomický rozbor, možnost využití obnovitelných zdrojů, provoz a údržba),
  • konfigurace LDS a její vliv na spolehlivost a provozní náklady,
  • nové pohledy na kompenzaci účiníku a eliminaci energetického rušení,
  • úspory elektřiny u dominantních technologických zařízení v průmyslu,
  • osvětlení v průmyslových budovách a areálech (návrh, provoz, údržba a energetická efektivnost).

Konferenci pořádají Veletrhy Brno, a. s., a Českomoravská elektrotechnická asociace. Realizátorem je vydavatelství FCC Public, s. r. o. Pro další informace kontaktujte prosím Ing. Petra Bartošíka, petr.bartosik@fccgroup.cz , tel. +420 734 593 378.

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (587x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (66x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...
ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín  ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín (45x)
Společnost ČEPS dokončila modernizaci převážné části vedení V422 mezi rozvodnami Mírovka v Kraji Vysočina a Čebín v Jiho...