Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Průmyslové veletrhy For Electron, Energo a Automation hlásí: ceny pro nejlepší jsou rozdány

Průmyslové veletrhy For Electron, Energo a Automation hlásí: ceny pro nejlepší jsou rozdány

Publikováno: 15.3.2012
Rubrika: Lidé-Věci-Události, Teplárenství

Druhý den průmyslových veletrhů byl ve znamení předávání cen pro ty nejlepší produkty  a nejpůsobivější expozice. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo v nádherném prostředí Břevnovského kláštera. Vystavovatelé si mohli prohlédnout skvosty těchto prostor při neobyčejné prohlídce. Večer zahájil svým úvodním slovem generální ředitel ABF, a.s. – Ing. Jaroslav Čížek, MBA. Dalšími významnými hosty slavnostního večera byli prof. Ing. Václav Havlíček, CSc. – rektor Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT v Praze), prof. Ing. František Hrdlička, CSc. – děkan Fakulty strojní, ČVUT v Praze, prof. Ing. Petr Zuna, CSc. D.Eng.h.c. – proděkan pro zahraniční styky Fakulty strojní ČVUT v Praze a prezident Inženýrské akademie ČR, Ing. Eduard Muřický - ředitel odboru strategií a trendů Ministerstva průmyslu a obchodu, RNDr. Josef Černý – člen prezidia České logistické asociace a mnozí další. Celým večerem provázel známý moderátor Alexander Hemala. U příležitosti jarních průmyslových veletrhů vyhlásila veletržní správa ABF, a.s. soutěž o nejlepší exponát pod názvem GRAND PRIX. Touto cenou ohodnotily odborné komise šest vybraných exponátů ze všech přihlášených. Mezi posuzovaná kritéria patřily technické parametry, materiál, přednosti, stávající uplatnění na trhu (prototyp, sériová výroba, nultá série apod.).  

Souběžně probíhají:
FOR ELECTRON – 2. mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky a energetiky
FOR ENERGO – 1. mezinárodní veletrh výroby a rozvodu elektrické energie
FOR AUTOMATION – 1. mezinárodní veletrh automatizační, regulační a měřicí techniky
FOR INDUSTRY – 11. mezinárodní veletrh strojírenských technologií
FOR LOGISTIC – 3. mezinárodní veletrh dopravy, logistiky, skladování a manipulace

GRAND PRIX FOR ELECTRON, FOR ENERGO, FOR AUTOMATION
Odborné hodnotitelské porotě soutěže GRAND PRIX – FOR ELECTRON, FOR ENERGO a FOR AUTOMATION předsedal prof. Ing. František Janíček, PhD. Z přihlášených exponátů nebo technologií komise rozhodla udělit ceny za nejlepší exponát/technologii GRAND PRIX bez určení pořadí následujícím firmám:

  • Firmě: Kopos Kolín a.s., za: Elektroinstalační krabice dvojvstřikové. Elektroinstalační  krabice je určena pro vnitřní prostory k zabudování do dutých stěn, především sádrokartonů.  Inovačnost výrobku je v zaslepení vstupních otvorů pružným materiálem – membránou, která zaručuje vzduchotěsnost, prachotěsnost, nižší tepelné ztráty a zlepšuje vzduchovou izolaci.  Materiál krabice je ze samozhášivé PVC odolné proti šíření plamenů.
  • Firmě: Lapp Kabel s.r.o., za: Olflex® Servo FD 796 CP. Vysoce flexibilní kabel do 1.000 V pro použití v energetických řetězech se zvýšenou efektivitou dynamických průběhů  pohybů, s výraznými technickými a bezpečnostními vlastnostmi, které nahrazují 7 původních výrobků. Výrobek představuje značnou ekonomickou úsporu. Inovační přínos výrobku mimo dynamického provedení je v délce pojezdu a jeho flexibilitě při nízkých teplotách a odolnosti proti plamenům a ohni.
  • Firmě: Road Energy (czech) s.r.o., za: Malý větrný vertikální generátor pro urbanistickou instalaci. Malý větrný vertikální generátor určený pro urbanistickou instalaci představuje zajímavé technicko-urbanistické řešení. Výhodou je zejména nezávislost na směru větru a optimální využití z pohledu umístění v terénu. Další výhodou je nízká úroveň hluku a fakt, že technické řešení nenarušuje výrazně ráz krajiny. Na základě předložené dokumentace je generátor efektivnější, což má pozitivní vliv na ekonomickou návratnost.

GRAND PRIX FOR ELECTRON, FOR ENERGO, FOR AUTOMATION - ČESTNÉ UZNÁNÍ POROTY

  • Hensel, s.r.o., za: KHR - systém zajištění kabelu proti vytržení. Výrobek je vysoce efektivní pro fixaci kabelů v rozvodných krabicích. Inovačním přínosem je jednoduchá  a zároveň extrémní fixace kabelů. Výrobek je použitelný pro velký rozsah průměrů kabelů a jeho výrobní náklady jsou minimální. Výrazně zvyšuje bezpečnost všech krabicových rozvodnic.
  • Testo, s.r.o., za: Termokameru testo 890. Termokamera Testo 890 obsahuje inovativně patentovanou funkci super resolution, která umožňuje zvětšení rozlišení termogramů na 1280x960 pixelů. Vlastnosti kamery jsou doplněny dalšími funkcemi pro rozpoznání místa měření. Software kamery automaticky třídí termografické snímky podle místa měření a jeho času.

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (67x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (55x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...