Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Pretlakové olejovo-plynové kotly K4 a K5 projektu Edison

Pretlakové olejovo-plynové kotly K4 a K5 projektu Edison

Publikováno: 28.12.2012
Rubrika: Technologie, materiály

Prevádzkový celok kotolňa s označením PC3 s dvoma kotlami K4 a K5 vrátane strojno-technologického zariadenia patriaceho do tohto celku je z pohľadu montážnych v štádiu ukončovania, montujú sa už len drobné plošiny a vykonávajú úpravy podľa požiadaviek zákazníka. Na kotle K4 prebiehajú individuálne skúšky v súlade so zmluvným harmonogramom s cieľom preukázať mechanickú kompletnosť k 30. 4. 2012 a následne nasledujú činnosti s uvedeným kotla K4 do prevádzky. Autor článku popisuje koncepciu kotla, tlakový systém kotla, spaľovacie zariadenie a technológiu na zniženie emisií NOx pod hodnotu 200 mg/m3, čo je hodnota požadovaná smernicou EU o priemyselných emisiách.

Klíčová slova: kotel, SES, emise

Celý článek (autoři: Ing. Marian Špisar, hlavnyý inžinier projektu, Ing. Peter Poppelka, vedúci oddelenia Technické a pevnostné analýzy, SES a.s., Tlmače) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Over-pressure K4 and K5 gas boilers for the Edison project
The PC3 operating unit boiler room with two K4 and K5 boilers, including the machine-technological equipment belonging to this unit is at the completion stage in terms of assembly; only small platforms have been installed and modifications made according to the requirements of the client. Concerning the K4 boiler, individual tests have been made in accordance with the contractual time schedule in order to prove mechanical completeness by 30. 4. 2012 and, consequently, there are activities related to putting the K4 boiler into operation. The author of the article describes the concept of the boiler, the pressure system of the boiler, the combustion equipment and the technology used to decrease NOx emissions below the value mg/m3, which is the value required by the EU Directive on industrial emissions.

Масло-газовые котлы высокого давления типа К4 и К5 проекта Эдисон
Операционный блок котельной с обозначением PC3 с двумя котлами К4 и К5, в том числе машино-технологическое оборудование, относящееся к этому блоку, с точки зрения монтажных работ находится уже на стадии завершения. Монтируются только небольшие участки и осуществляется незначительная корректировка в соответствии с пожеланиями заказчика. На котле К4 проходят индивидуальные испытания по установленному графику с целью продемонстрировать механическую комплектность к 30.04.2012. Продолжается подготовка к введению котла в эксплуатацию. Автор статьи описывает концепцию котла, систему давления котла, систему сжигания и технологию снижения выбросов в атмосферу NOx до 200 мг/м3, что установлено в Директиве ЕС о нормах промышленных выбросов.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (60x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (39x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...