Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Pražská energetika uvádí na trh novou službu Instalace a servis fotovoltaických elektráren

Pražská energetika uvádí na trh novou službu Instalace a servis fotovoltaických elektráren

Publikováno: 21.6.2016
Rubrika: Lidé-Věci-Události, Fotovoltaické

Pražská energetika přichází od poloviny června s novou službou Instalace a servis fotovoltaických elektráren. Služba je určená primárně pro domácnosti vlastnící rodinný dům nebo chalupu, které mají zájem o solární elektrárnu s instalovaným výkonem do 10 kWp bez nutnosti vlastnit licenci na výrobu elektřiny. Součástí nabídky je také speciální produkt FVE, díky němuž zákazníci ušetří na dodávce elektřiny. Pro případné zájemce PRE připravilo i výhodné financování samotné výstavby.

Klíčová slova: PRE, fotovoltaická elektrárna

Praha – Nová služba nabízí zákazníkům možnost postavit fotovoltaickou elektrárnu, díky které dosahují úspor nákladů na energiích a zvyšují svojí energetickou soběstačnost. Novela energetického zákona platná od 1. 1. 2016 otevřela prostor pro domácí výrobu elektřiny do 10 kWp instalovaného výkonu bez nutnosti vyřízení licence od Energetického regulačního úřadu jako oprávnění k podnikání. Proces vybudování fotovoltaické elektrárny je tudíž pro zákazníka jednodušší a výhodnější. Výhodnost podporuje také zařazení výstavby fotovoltaik do programu Nová zelená úsporám, ze kterého lze získat dotaci až 100 000 Kč. Na tuto skutečnost reaguje i Pražská energetika a přichází s komplexní nabídkou určenou zákazníkům jak na území Prahy, tak i pro mimopražské.

„Díky našim dlouholetým zkušenostem s výstavbou, vybereme zákazníkovi to nejlepší řešení, poskytneme mu asistenci při vyplňování potřebné dokumentace, pomůžeme se získáním dotace z programu Nová zelená úsporám a následně elektrárnu postavíme. Jinými slovy, naši specialisté jsou všem zákazníkům partnery od prvního kontaktu až do předání stavby s výstupní revizní zprávou na celý systém,“ vysvětluje Petr Holubec, tiskový mluvčí Pražské energetiky. Kromě úzké kooperace a poradenství v průběhu celé spolupráce připravila Pražská energetika i několik služeb navíc, jejichž účelem je umocnit zajímavost celé nabídky.

Levnější elektřina s produktem FVE

Zákazník obdrží jednorázovou slevu na silové elektřině ve výši stanovené dle velikosti instalovaného výkonu FVE a dle typu instalace (FVE bez akumulace, FVE s akumulací do vody, FVE s akumulací do baterií). Tato smlouva se uzavírá na 3 roky a jednorázová sleva je vyplacena hned na začátku v plné výši za celou dobu kontraktu.

Financování výstavby od PRE

Pražská energetika nabízí financování investic formou tzv. odložené fakturace, kdy lze dohodnout různou dobu splatnosti od 3 a více let. Na začátku financování je vystavena faktura, která obsahuje „splátkový kalendář“, kde je fixně zadána dohodnutá měsíční, čtvrtletní nebo roční splátka. Výhodou financování od Pražské energetiky je, že technologie je od začátku v majetku zákazníka, investici je možné kdykoliv splatit během splácení bez jakýchkoliv sankcí. Financování lze také nastavit na 1 rok bezúročně při zaplacení 50% akontace, tzn. zákazník ve výsledku nezaplatí ani o korunu více oproti vyfakturované ceně díla.

Veškeré informace o instalaci fotovoltaických elektráren a souvisejících produktech a službách naleznete na www.premereni.cz/fotovoltaika.

Skupinu PRE tvoří mateřská společnost Pražská energetika, a. s.,

která je prostřednictvím dceřiné společnosti PREdistribuce, a. s., regionální provozovatel distribuční soustavy, působící na území hlavního města Prahy a města Roztoky. Současně je Pražská energetika, a. s., významný obchodník s elektřinou na velkoobchodním trhu v ČR. S postupným otevíráním trhu s elektřinou pro konečné zákazníky je Skupina PRE jedním z největších dodavatelů elektřiny s působností na celém území České republiky. Prodává ji téměř sedmi stům tisícům odběratelů.

Historie pražské energetiky sahá až do roku 1897, kdy ještě v rámci Elektrických podniků královského hlavního města Prahy byly položeny základy pražské veřejné elektroenergetické sítě. Po mnoha vlastnických a organizačních změnách vznikla k 1. 1. 1994 akciová společnost. Ta se od svého založení postupně přeměnila na zákaznicky orientovanou společnost v oblasti obchodování, prodeje a distribuce elektřiny.

Další informace naleznete na www.pre.cz  

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (69x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (41x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...