Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Patnáct Zlatých medailí pro nejlepší exponáty

Patnáct Zlatých medailí pro nejlepší exponáty

Publikováno: 17.9.2009
Rubrika: Tiskové zprávy

Tradiční soutěži doprovázející 50. mezinárodní strojírenský veletrh a 6. mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů IMT dominovali domácí výrobci. Z patnácti udělených Zlatých medailí získaly deset exponáty vyrobené v České republice.

 

Zájem vystavovatelů o soutěž byl vysoký a odborná hodnotitelská komise nominovala celkem 32 exponátů. Zlatou medaili MSV 2008 získalo jedenáct výrobků, mezi nimi šest tuzemských. Společnost EKOL Brno byla oceněna za rotor unifikované parní turbiny typu R8 – 4,5/0,3 E, který jako součást protitlakové parní turbiny o výkonu 8 MW poputuje do egyptského cukrovaru. Také další Zlatá medaile zůstává v Brně, konkrétně ve společnosti ZKL Brno, která ji získala za soudečková ložiska NEW FORCE v provedení EMH. Firma Amest s. r. o. Praha v soutěži uspěla s automatickou měřicí stanicí pro rozměrovou a geometrickou kontrolu hřídelových součástí KS-551. Další cenu získala novinka společnosti UniControls Praha – multifunkční displej UniDIS10, který byl vyvinut jako integrální součást komplexního řídicího systému pro kolejová vozidla a jejich soupravy. Zlatou medaili převzali také zástupci VÚTS Liberec, jejichž exponát mechatronický diferenciální pohonný systém představuje nové řešení vačkových mechanismů s možností pružné změny funkčních parametrů. Ocenění patří rovněž novince společnosti BD Sensors Buchlovice. Její kapacitní senzor tlaku DSK 701 s keramickou membránou vyniká vysokou přesností a zároveň mechanickou odolností, takže se uplatní v procesních snímačích tlaku určených pro nejnáročnější aplikace.

Zlatou medaili jubilejního 50. MSV obdrželo také pět zahraničních výrobků: stroj DMC 65 H duoBLOCK – CNC horizontální obráběcí centrum německého výrobce DECKEL MAHO Pfronten a vystavovatele DMG Czech s. r. o., odsávací jednotka svařovacího kouře FE tchajwanského výrobce SAN MAO Technology a vystavovatele MACH TRADE s. r. o., inkjet pro průmyslové značení Leibinger Jet 3 německého výrobce PAUL LEIBINGER a vystavovatele LEONARDO Technology s. .r o., pracoviště pro automatizovanou výrobu plastových obalů vstřikováním s využitím technologie IML německého výrobce ARBURG a vystavovatele ARBURG, spol. s r. o. a řada turbomolekulárních vývěv HiPace™ německého výrobce PFEIFFER Vacuum a rakouského vystavovatele PFEIFFER Vacuum Austria.

Přestože se o Zlaté medaile IMT 2008 se ucházely stroje z několika zemí, nakonec byla tato soutěž ryze českou záležitostí. V žádném případě to však neznamená snížení kvality, naopak: podle představitelů odborné hodnotitelské komise byla úroveň letos přihlášených strojů velmi vysoká a úspěch českých výrobců jen potvrzuje, že za zahraniční konkurencí v ničem nezaostávají. Zlatou medaili IMT 2008 získaly exponáty plně krytované obráběcí centrum SPEEDtec společnosti TOS Varnsdorf, svislý soustruh POWERTURN 1600 C-M společnosti TOSHULIN, obráběcí centrum horizontální s pevným rámem FOQ 80-VM/26 společnosti TOS KUŘIM-OS a dlouhotočný CNC automat MANURHIN K’MX 432 společnosti TAJMAC-ZPS Zlín.
 

(Zdroj: BVV, a.s.)

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (67x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (43x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (41x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...