Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Ostravská rourovna ArcelorMittal zmodernizovala svařovnu trub

Ostravská rourovna ArcelorMittal zmodernizovala svařovnu trub

Publikováno: 6.11.2015
Rubrika: Tiskové zprávy, Lidé-Věci-Události

Svařovna trub rourovny ArcelorMittal v Ostravě, která vyrábí svařované trubky se šroubovicovým svarem, dokončila v uplynulých dnech úpravu spirálové svařovny za 50 milionů korun. Zvýšila tak maximální průměr svařovaných trub pro výrobu produktovodů a stavebních konstrukcí z 820 na 1020 mm a tloušťku stěny z 12,5 na 14,6 mm.

Klíčová slova: ArcelorMittal, svařovna

„Hlavní důvod, proč jsme se rozhodli rozšířit sortiment, je zvýšení naší konkurenceschopnosti našich výrobků na stále náročnějších trzích,“ říká Michael Hermann, ředitel pro investice rourovny ArcelorMittal Tubular Products Ostrava.

Součástí investice v hodnotě 50 milionů korun byly úpravy na svařovacím zařízení, lince pro rentgenovou kontrolu trubek, úkosovací lince, ultrazvukové kontrole trubek a také pořízení nového vodního lisu pro zkoušky trubek vodním tlakem. Svařovna trub již vyrobila první trubky v novém sortimentu pro německý trh, které budou přepravovat pitnou vodu.

ArcelorMittal Tubular Products Ostrava a.s. je největším výrobcem trubek v České republice. Nosným výrobkem jsou bezešvé trubky v provedení trubek hladkých, závitových, přírubových a olejářských.  Společnost dále vyrábí svařované trubky se šroubovicovým svarem pro plynárenský průmysl. Roční kapacita výroby bezešvých a svařovaných trubek je 320 000 tun. ArcelorMittal Tubular Products Ostrava má 1025 zaměstnanců a je dceřinou společností ArcelorMittal Ostrava a.s.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je jediným výrobcem silničních svodidel a elektrotechnické oceli v Česku. Kromě tuzemského trhu prodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají 7 500 zaměstnanců. Průměrná mzda v roce 2014 činila 35 124 Kč. Společnost vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. S předstihem snížila vliv výroby na životní prostředí nad rámec požadavků EU a letos dokončí 13 dotovaných investic do nadstandardní ekologizace v hodnotě 3,1 miliardy korun. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A.G.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (66x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (62x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...