Nacházíte se:  Úvod    Rozvody energií    Nové vedení z Olomouce do Bohuňovic zvýší spolehlivost dodávek elektřiny

Nové vedení z Olomouce do Bohuňovic zvýší spolehlivost dodávek elektřiny

Publikováno: 29.3.2017
Rubrika: Rozvody energií

Společnost ČEZ Distribuce dokončila na přelomu roku kompletní obnovu šestikilometrového úseku vedení vysokého napětí na Olomoucku. Nové moderní vedení z Olomouce do Bohuňovic za zhruba 35 milionů korun zajistí vyšší spolehlivost dodávek elektřiny pro obyvatele i firmy z regionu.

Vedení vysokého napětí poznamenané dlouhodobým provozem již nevyhovovalo aktuálním potřebám. Vodiče byly zoxidované, mechanicky opotřebované a v proudových spojích poškozené. Narušené byly také betonové základy stožárů.

„Přistoupili jsme proto ke kompletní rekonstrukci, která zahrnovala výměnu fázových vodičů, zemního lana, závěsných izolátorů i spojovacích a ochranných armatur. Kromě toho jsme opravili a natřeli ocelové konstrukce i jejich betonové základy a stožáry jsme nově uzemnili,“ upřesnil člen představenstva ČEZ Distribuce Pavel Šolc.

„Modernizace vedení byla pro náš region velmi potřebná. Nové vedení bude sloužit další desítky let všem občanům i firmám v obci a celém regionu,“ reagoval na investici energetiků starosta Bohuňovic Jiří Slepica.

Výstavba vedení na Olomoucku je pokračováním investic Skupiny ČEZ do modernizace distribuční soustavy. Na potřebu zajistit ještě kvalitnější služby a spolehlivější dodávky elektřiny pro obyvatele i průmysl reaguje ČEZ Distribuce koncepční modernizací rozvoden i elektrického vedení na území celé republiky. Na Moravě firma dokončila komplexní rekonstrukci a modernizaci úseku vedení mezi Ústím u Vsetína a Polankou, nyní probíhá výstavba rozvodny v centru Ostravy a na letošek se chystá mimo jiné rekonstrukce nadzemního vedení nízkého napětí mezi Horní Bečvou a Sachovou studánkou.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Fotogalerie
Nové vedení z Olomouce do Bohuňovic zvýší spolehlivost dodávek elektřinyNové vedení z Olomouce do Bohuňovic zvýší spolehlivost dodávek elektřiny

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (667x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (67x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (46x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...