Nacházíte se:  Úvod    Rozvody energií    Nové vedení od Ústí u Vsetína na Valašskou Polanku zvýší spolehlivost dodávek elektřiny

Nové vedení od Ústí u Vsetína na Valašskou Polanku zvýší spolehlivost dodávek elektřiny

Publikováno: 13.2.2017
Rubrika: Rozvody energií

Kompletně modernizované vedení vysokého napětí z Ústí u Vsetína do Valašské Polanky zvýší spolehlivost dodávek elektřiny a zároveň umožní rozvoj průmyslovým firmám v regionu. Za rekonstrukci pětikilometrového úseku, která trvala několik měsíců a skončila na sklonku loňského roku, zaplatila společnost ČEZ Distribuce 12 milionů korun.

Důvodem rekonstrukce nebyl jen špatný technický stav, ale také aktivita několika firem v Leskovci, která si do budoucna zřejmě vyžádá navýšení odběru v regionu. „V části vedení jsme proto přidali jeden potah vodičů a zvýšili kapacitu distribuční soustavy takzvaným dvojvedením, tedy dvěma souběžnými a na sobě nezávislými systémy vodičů,“ řekl člen představenstva ČEZ Distribuce Pavel Šolc.

„Je to vlastně neviditelná investice, ale pro náš region velmi potřebná. Navíc nejde o jednorázovou záležitost, ale bude sloužit další desítky let všem občanům i firmám v obci a celém regionu,“ reagovala na aktivitu energetiků starostka Leskovce Jana Šťastná.

V rámci rekonstrukce se v celém pětikilometrovém úseku vyměnily ocelové stožáry i betonové sloupy za nové typy, zásadní byla také náhrada původních vodičů za vodiče s vyšším průřezem, což zvýší přenosovou schopnost distribuční soustavy.

„Stávající linka byla hodně zatížená. Rekonstrukcí došlo k jejímu odlehčení a vytvoření přenosové rezervy, pro naše odběratele to bude znamenat zejména vyšší spolehlivost dodávek elektřiny,“ dodal Pavel Šolc.

Výstavba vedení na Vsetínsku je pokračováním investic Skupiny ČEZ, které reagují na restrukturalizaci průmyslu na Moravě. Od energetiků se očekávají kvalitní dodávky do nově vznikajících zón i pro další firmy, které v regionu rozšiřují svou výrobu. ČEZ Distribuce na to reaguje koncepční modernizací rozvoden i elektrického vedení.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Fotogalerie
Nové vedení od Ústí u Vsetína na Valašskou Polanku zvýší spolehlivost dodávek elektřiny (zdroj: ČEZ Distribuce)

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (585x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (63x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...
ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín  ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín (49x)
Společnost ČEPS dokončila modernizaci převážné části vedení V422 mezi rozvodnami Mírovka v Kraji Vysočina a Čebín v Jiho...