Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Nová řešení s vyšší životností pro rozvody procesní a chladící vody

Nová řešení s vyšší životností pro rozvody procesní a chladící vody

Publikováno: 3.4.2013, Aktualizováno: 16.5.2013 13:01
Rubrika: Technologie, materiály

Společnosti Polytex Composite s.r.o. a Speciální technologie, s.r.o. se společně podílely od roku 2006 na různých projektech oblasti klasické i jaderné energetiky v zemích Evropské unie. Všechny aktivity byly zaměřeny zejména na návrh, dodávku a montáž potrubních systémů, přičemž klíčovou roli hrají dodávky kompozitních výrobků, a to nejen potrubní systémy, ale rovněž velkoobjemové nádrže. V poslední době nacházejí tyto výrobky nově další využití v oblasti rozvodu procesní a chladící vody, kromě již typických aplikací pro abrazivně náročné systémy na dopravu sádrovcové a vápencové suspenze.

Klíčová slova: potrubní systém, velkoobjemová nádrž

Celý článek (autoři: RNDr. Petr Beránek, výrobně-technický ředitel a jednatel, POLYTEX COMPOSITE s.r.o., Ing. Michal Bielesz, jednatel, Speciální technologie, s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

New solutions with a longer lifetime for process and cooling water distribution
Polytex Composite s.r.o. and Speciální technologie, s.r.o. have jointly carried out several projects in conventional and nuclear energy in EU countries since 2006. All activities have been mainly focused on the design, supply and installation of piping systems, where the supply of composite products, including piping systems and large-capacity tanks, plays a key role. Recently, these products have been also used for the distribution of process and cooling water, in addition to their traditional use in abrasive-intensive systems for the transport of gypsum and limestone slurry.

Новые решения с повышением срока эксплуатации для трубопроводов с технической и охлаждающей водой
Компании «Polytex Composite» и «Speciální technologie» с 2006 года совместно принимали участие в различных проектах в области классической и атомной энергетики на территории Европейского Союза. Все проекты были связаны с разработкой, поставкой и монтажом трубопроводных систем, причем ключевую роль играли поставки композитных изделий, и это не только трубопроводы, а и резервуары больших объёмов. В последнее время это оборудование находит применение в области трубопроводной сети технической и охлаждающей воды, кроме ставшего уже типичным применения в абразивных средах гипсовых и известняковых суспензий.

 

Reklama:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (55x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (41x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (37x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...