Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Německý E.ON postaví v Evropě 18 elektráren

Německý E.ON postaví v Evropě 18 elektráren

Publikováno: 8.9.2007, Aktualizováno: 27.4.2009 14:18
Rubrika: Elektrárny

Německá energetika E.ON, podnikající i v Česku, investuje do stavby elektráren 60 miliard eur (1,7 bilionu korun. Osmnáct elektráren chce vybudovat do tří let a zvýšit tím kapacitu pro výrobu elektřiny o polovinu. Zaměří se nejen na západ Evropy, ale i její východní část.

Koncernu se letos nepodařilo převzít španělskou energetiku Endesa za 42,2 miliardy eur. E.ON má ale zájem o další akvizice. Jeho pozornost přitahují především Francie, Itálie a Španělsko.
Vedle výstavby tepelných elektráren si dal E.ON stranou tři miliardy eur na výstavbu zdrojů obnovitelné energie, zejména větrných elektráren. Deset miliard investuje do plynárenství. Dalších šest miliard E.ON vyčlenil na ruský trh s elektřinou, Turecko a jihovýchodní Evropu.
Skupinu E.ON v Česku tvoří tři společnosti, podnik se rozdělil kvůli zákonem ustanovené liberalizaci trhu s elektřinou. V Česku má společnost 1,4 milionu zákazníků. Celá skupina zásobuje elektřinou a plynem asi 15 milionů odběratelů po celé Evropě.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Jak energetice vládnou mýtyJak energetice vládnou mýty (34x)
Snad po celou existenci historie lidstva se periodicky objevují proroci jeho konce. I Bible končí knihou „Zjevení ...
Technologie likvidace vedlejších produktů nového bloku elektrárny v Ledvicích (25x)
Podstatnou součástí zabezpečující ekologický provoz nového zdroje 660 MWe v Ledvicích jsou objekty a soubory pro likvida...