Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Plynové    Německá energetika RWE loni zvýšila provozní zisk o 15 %

Německá energetika RWE loni zvýšila provozní zisk o 15 %

Publikováno: 21.2.2008, Aktualizováno: 27.4.2009 15:23
Rubrika: Plynové

Německá RWE loni zvýšila provozní zisk o 15 % na 6,5 miliardy eur (přes 163 miliard Kč). Druhý největší energetický podnik v Německu to dnes uvedl na svých internetových stránkách. V České republice mu patří plynárenský RWE Transgas.

Čistý zisk RWE bez jednorázových položek vzrostl o 21 % na tři miliardy eur. Jde o klíčový ukazatel pro výplatu dividend. Akcionářům představenstvo navrhne, že dividendu zvýší na 3,15 eura na akcii.
Tržby RWE loni dosáhly 42,5 miliardy eur. Po přepočtu na konsolidaci a vliv devizových kurzů se zvýšily o dvě procenta. Koncern také oznámil zpětný odkup akcií za 2,5 miliardy eur, což představuje kolem pěti procent akciového kapitálu.
Do roku 2012 chce RWE zvyšovat provozní výsledek o 5 % ročně. Do tohoto roku také hodlá více než ztrojnásobit instalovaný výkon zdrojů obnovitelné energie. Svůj potenciál na snižování emisí oxidu uhličitého vidí RWE na 40 milionů tun do roku 2012 a dalších 20 milionů tun za další tři roky. Dalším cílem RWE je zdvojnásobit za pět let těžbu zemního plynu.
RWE se nyní pouští na nové trhy. Koncern založil místní firmu v Turecku, další růst chystá v Řecku a v plánech má i expanzi do dalších zemí na jihovýchodě Evropy. Možnosti podnikání zvažuje RWE i v Rusku, uvádí podniková zpráva (Zdroj: financninoviny.cz)

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (42x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...
Plynová turbina, generátor a ASŘTP pro PPC v Elektrárně Počerady (34x)
Obchodní balíček OB01 pro Elektrárnu Počerady je prvním projektem firmy Siemens - Sektor Energy v České republice s využ...
Dodávky plynu z Ruska do Evropy rostou. Za první pololetí o 15 %. (32x)
Podle předběžných dat vzrostly dodávky plynu Gazpromu na evropský trh (mimo státy bývalého Sovětského Svazu a včetně Tur...