Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Nejmenší řada šroubových kompresorů se vstřikem oleje dodává více vzduchu

Nejmenší řada šroubových kompresorů se vstřikem oleje dodává více vzduchu

Publikováno: 2.11.2009
Rubrika: Tiskové zprávy, Technologie, materiály

Společnost Atlas Copco inovovala svoji nejmenší řadu šroubových kompresorů GA 5-11/GA 5-15 kW Variable Speed Drive (VSD) s využitím nejpokrokovějších vývojových technologií a použitím nového kompresorového elementu poslední generace. Díky vyšší výkonnosti, vyšší flexibilitě a spolehlivosti nabízí tato inovovaná řada nový průmyslový standard ve výkonové řadě kompresorů 5 až 15 kW. Nárůst 8 % ve výkonnosti, nízká hladina hluku 60 dB(A), nová varianta VSD, širší regulační rozsah, nová řídicí jednotka Elektronikon a další model GA 15 VSD montovaný na vzdušníku umocňují možnosti této nové řady.

Tato řada GA 5-15 (VSD) je využívána v mnoha aplikacích všeobecné montáže a výroby a v širokém spektru průmyslových odvětví, včetně automobilového průmyslu, úpravy vody, dělení vzduchu, stavebnictví a mnoha dalších.

Výkonnější
Protože náklady na energii tvoří až 70% nákladů na životní cyklus kompresoru (LCC), chápe firma Atlas Copco jako svůj závazek zásadně snížit tyto náklady s každou novou generací kompresorů. Konstruktéři Atlas Copco dosáhli snížení SER (specifická spotřeba energie) až o 8 % díky inovované konstrukci šroubového elementu kompresoru. Zároveň došlo ke zvýšení FAD (množství dodávaného vzduchu) až o 8 % a tím k dosažení pozoruhodných úspor elektrické energie.
Díky zdokonalenému řídicímu algoritmu Atlas Copco VSD (pohon s proměnnými otáčkami) je při kolísavé spotřebě stlačeného vzduchu dosahováno průměrné úspory energie až 35 %. Celá řada GA 5-15 VSD byla vybavena novým úsporným řízením chodu ventilátoru i sušiče, čímž bylo dosaženo dalších úspor v průměrné spotřebě elektrické energie.

Flexibilnější
Pro řadu GA 5-11/GA 5-15 VSD Premium je charakteristická flexibilita instalace. Koncept pracoviště GA Workplace je dále podpořen nízkou hladinou hlučnosti začínající na 60 dB(A)*. Tato řada GA je nejtišší z celého portfolia kompresorů GA Atlas Copco a tím umožňuje instalaci kompresorů blízko místa spotřeby stlačeného vzduchu. Zvýšení povolené maximální teploty okolí pro trvalý provoz kompresorů nové řady až na 46 °C snižuje investiční náklady na instalaci a kompresorovou stanici.
Více modelů VSD včetně modelu GA 15 VSD, montovaného na vzdušníku a nové standardní varianty napětí 200/575 dále snižují náklady na instalaci a rozšiřují nabídku VSD kompresorů pro naše zákazníky.

Spolehlivější
Nově vyvinutý šroubový element kompresoru byl optimalizován a navržen pro dlouhou životnost. Spolehlivost je dále zvýšena zdokonaleným řemenovým pohonem, vyvinutým v souladu s nejvyššími průmyslovými standardy. Použití řídicí jednotky Elektronikon v kompresorech GA 5-15 (VSD) umožňuje on line vzdálené monitorování prostřednictvím jednoduchého ethernetového připojení. Tato internetová vizualizace kompresoru zvyšuje spolehlivost a efektivitu nabídkou širšího rozsahu řídicích a monitorovacích funkcí. Řídící jednotka Elektronikon Graphic (standardní vybavení řady VSD ) je navíc uzpůsobena pro řízení až 6 kompresorů najednou.
Spolehlivost je dále zdokonalena zavedením nové řady integrovaných sušičů. Tyto sušiče zaručují vynikající kvalitu vzduchu a ochranu připojeného zařízení před korozí, a to dokonce i v tropickém prostředí.

Uvedením řady GA 5-11/GA 5-15 VSD na trh Atlas Copco posiluje a rozšiřuje svou jedinečnou nabídku ve výkonové řadě malých kompresorů. Inovace Atlas Copco umožňují průběžné zdokonalování a nastavují nový standard v technologii výroby stlačeného vzduchu se vstřikem oleje. Konzultanti Atlas Copco pomůžou každému provozu nalézt kompresor, který splňuje požadavkách malých, středních i těch největších aplikací.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Chladicí věž s přirozeným tahem pro nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady (60x)
Na jaře letošního roku začala v Elektrárně Počerady výstavba nové chladicí věže s přirozeným tahem, výšky 128,32 m. Tato...
Dodávky čerpacích zařízení v rámci dostavby 3. a 4. bloku JE Mochovce (58x)
SIGMA GROUP a.s. se sídlem v Lutíně figuruje v rámci dostavby 3. a 4. bloku slovenské jaderné elektrárny Mochovce (MO34)...
Kyslíkárna huti ArcelorMittal Ostrava slaví 55 letKyslíkárna huti ArcelorMittal Ostrava slaví 55 let (56x)
Kyslík je při výrobě oceli stejně nepostradatelný jako hlavní suroviny koks a železná ruda. V září roku 1962 jej začala ...