Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Na půdě Ministerstva průmyslu a obchodu se uskutečnil seminář k českému exportu a finanční krizi v Ruské federaci

Na půdě Ministerstva průmyslu a obchodu se uskutečnil seminář k českému exportu a finanční krizi v Ruské federaci

Publikováno: 14.1.2015
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) společně s Komorou pro hospodářské styky se SNS, Svazem průmyslu a dopravy ČR a Hospodářskou komorou ČR zorganizovala dne 13. ledna v prostorách ministerstva seminář pro české podnikatele s názvem "Český export a finanční krize v Ruské federaci – hledání východisek". Semináře se zúčastnilo více než 140 hostů.

Seminář navázal na aktivity ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka, který již v závěru roku 2014 inicioval vytvoření pracovní komise k ekonomické a obchodní dimenzi rusko-ukrajinské krize s cílem pružně reagovat na nepříznivě se vyvíjející situaci v Rusku a dalších zemích SNS, která způsobuje značné problémy českým podnikatelům a exportérům.

"Naším prvotním cílem je udržení exportu do Ruska. Diversifikace exportu je žádoucí, ale musíme ji dělat s pokorným vědomím, že to je dlouhodobá a nákladná záležitost. Proto je pro nás důležité udržet se na ruském trhu," uklidnil hosty ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Ministr Mládek v úvodu semináře zdůraznil připravenost MPO k podpoře podnikatelských subjektů při jejich exportních aktivitách. Seminář rovněž označil za dobrou příležitost pro další diskuzi mezi podnikateli a představiteli podnikatelských reprezentací s orgány státní správy na témata, která podnikatele v současné době nejvíce zajímají.

V rámci semináře vystoupili představitelé Svazu průmyslu a dopravy ČR, Hospodářské komory ČR, Komory SNS, EGAP a ČEB. Ve druhé části semináře pak měli čeští podnikatelé možnost vyjádřit své názory a pokusit se společně hledat cesty, jak eliminovat negativní dopady vzniklé situace.

V souvislosti s uvedeným je vhodné zmínit, že Vláda ČR v této věci již v říjnu 2014 přijala implementační plán, který v sobě zahrnuje opatření různých rezortů zaměřených na zmírnění dopadů této krize. O naléhavosti a vhodnosti problematiky svědčí i velký zájem českých firem. Semináře se zúčastnilo více než 140 hostů.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Živě z MSV: Nakládání se sypkými materiály v těžkém průmyslu se specialistou firmy Labimex (1895x)
O problematice sypkých materiálů v těžkém průmyslu jsme si v rámci MSV v Brně povídali s Janem Skřivánkem ze společnosti...
Kotlíkové dotace už nenabízí rovnocenný výběr podle paliv a nejsou tak výhodné pro domácnosti ani pro výrobce kotlůKotlíkové dotace už nenabízí rovnocenný výběr podle paliv a nejsou tak výhodné pro domácnosti ani pro výrobce kotlů (60x)
Takto ohodnotil podmínky nastavené v rámci druhé vlny tzv. kotlíkových dotací Ing. Roman Halaška, generální ředitel spol...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (60x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...