Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    MIR -1200, projekt nejen pro Českou republiku

MIR -1200, projekt nejen pro Českou republiku

Publikováno: 14.4.2010
Rubrika: Energetické strojírenství, Jaderné

Pro výstavbu 3. a 4. energobloku Jaderné elektrárny Temelín nabízí konsorcium firem ŠKODA JS a.s., Atomstrojexport a.s. a OKB Gidropress, a.s., projekt MIR-1200 (Modernized International Reactor) založený na projektu AES-2006. Jde o výsledek evolučního vývoje technologie s tlakovodními reaktory typu PWR. V současné době probíhá výstavba sedmi bloků VVER-1000/1200 v Rusku a pěti bloků JE v dalších zemích. Článek blíže popisuje MIR-1200 a přibližuje základní technické charakteristiky energobloku. Celý článek Ing. Romana Zdebora (Škoda JS, a.s.) najdete v náhledovém formátu PDF ZDE.

MIR-1200, a project not only for the Czech Republic
A consortium of the firms ŠKODA JS a.s., Atomstrojexport a.s. and OKB Gidropress, a.s. is bidding for the construction of the 3rd and 4th blocks of the Temelín nuclear power plant, the project MIR-1200 (Modernized International Reactor) based on the project AES-2006. It is the result of the evolutionary development of technology by pressure-water reactors of the type PWR. At present, the construction of seven blocks VVER-1000/1200 in Russia is being undertaken, as well as five blocks in other countries. The article describes MIR-1200 in detail and specifies the basic technical characteristics of the power block.

MIR-1200 – проект не только для Чешской Республики
Для возведения третьего и четвертого энергоблоков АЭС Темелин консорциум фирм ŠKODA JS, Атомстройэкспорт и Гидропресс предлагают проект MIR-1200 (Modernized International Reactor), созданный на базе проекта AES-2006. Речь идет о результате эволюционного развития технологий с водо-водяными реакторами типа PWR. В данный момент проходит строительство семи блоков VVER-1000/1200 в России и еще пяти блоков в других странах. Статья подробно рассказывает о проекте MIR-1200, останавливаясь на основных технических характеристиках энергоблока.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (65x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (49x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...