Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Lumius loni utržil téměř 10 miliard korun

Lumius loni utržil téměř 10 miliard korun

Publikováno: 19.4.2013, Aktualizováno: 9.5.2013 20:42
Rubrika: Tiskové zprávy, Plynárenství, Rozvody energií

Tržby společnosti Lumius, spol. s r.o. loni vzrostly o osm procent na 9,9 miliard korun. Vyplývá to ze zveřejněných auditovaných výsledků společnosti. Dodavatel elektřiny a plynu velkoodběratelům prodal 2,5 TWh elektrické energie a 4,0 TWh plynu a hospodářský výsledek dosáhl 224 milionů korun před zdaněním. Letos čeká Lumius spíše mírný pokles tržeb.

Klíčová slova: Lumius, plyn, elektřina

„Za poslední dobu se toho příliš nezměnilo a dopad celosvětové recese je znát v mnoha velkých firmách v České i Slovenské republice,“ uvedl ředitel Lumiusu Miloň Vojnar. „Proto i v tomto roce očekáváme tržby kolem devíti miliard korun,“ dodal Vojnar s tím, že se společnost ještě více zaměří na servis na míru, který může klientům pomoci řešit následky ekonomické krize.
Lumius v roce 2012 prodal dceřinou společnost v Polsku. Důvodem byly špatné tržní podmínky na místním trhu, stejně jako dříve v Maďarsku a v Chorvatsku. V prestižní anketě Czech Top 100 obsadil celkovou 60. pozici mezi nejvýznamnějšími firmami v ČR a ve srovnání s předchozím rokem si polepšil o 10 míst. V rámci dlouhodobé strategie založil na konci dubna Nadační fond LUMIUS ve spolupráci s Kontem Bariéry, kterým pomáhá řešit obtížnou sociální a ekonomickou situaci osob se zdravotním postižením a seniorů.

 

Partneři rubriky Rozvody energií:

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (578x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (68x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (67x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...