Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Korejská společnost KHNP plánuje dostavět české jádro s lokálními firmami. Pozvala je i k zahraničním projektům

Korejská společnost KHNP plánuje dostavět české jádro s lokálními firmami. Pozvala je i k zahraničním projektům

Publikováno: 27.4.2017
Rubrika: Jaderné, Energetické strojírenství

Korejská společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) uspořádala v Praze první Česko-korejské fórum dodavatelů pro jaderný průmysl. KHNP se v současnosti uchází o zakázku dostavby českých jaderných elektráren. Události, která se konala 27. dubna v pražském hotelu Hilton, se zúčastnil prezident & CEO společnosti KHNP Lee Kwan-sup a vrcholní manažeři českých dodavatelů do jaderné energetiky.

Na prvním Česko-korejském fóru dodavatelů pro jaderný průmysl dnes jednali o budoucí spolupráci přední manažeři KHNP s českými dodavateli. Energetická firma KHNP tak navazuje na strategické investice korejských firem v Česku.

Jsme připraveni lokalizovat velkou část našeho dodavatelského řetězce pro projekt dostavby českých jaderných elektráren českým inženýrským a strojírenským firmám, jejichž služby jsou dlouhodobě na špičkové úrovni. Firmám můžeme zároveň nabídnout účast na našich dalších mezinárodních projektech,“ říká prezident & CEO KHNP Lee Kwan-sup.

To, že KHNP patří mezi nejvážnější uchazeče o dostavbu českého jádra, potvrdila i podpora a účast Aliance české energetiky a dalších lídrů trhu na fóru.

„Cílem Aliance české energetiky, která sdružuje třináct předních strojírenských společností, je získat širší uplatnění českých firem v dodávkách pro energetiku. Velmi si tak ceníme nabídky společnosti KHNP podílet se kromě dostavby českých jaderných elektráren také na jejích projektech v zahraničí. České firmy jsou podle nás plně konkurenceschopné i v globálním měřítku a naše aliance je připravená spolupráci s KHNP dále prohlubovat,” říká generální ředitel ŠKODA PRAHA a.s. a předseda výboru Aliance české energetiky Peter Bodnár.

„Zakládáme si na tom, že naše projekty dodržují časový harmonogram výstavby i sjednaný rozpočet. KHNP České republice nabízí reaktory generace III+, osvědčenou technologii, která splňuje nejvyšší bezpečnostní standardy a zahrnuje nejmodernější prvky pasivní bezpečnosti, ochrany proti pádu velkých dopravních letadel a kybernetické bezpečnosti. Spolehlivost našich řešení ilustruje současná výstavba jaderné elektrárny Barakah ve Spojených Arabských Emirátech, která probíhá s dodržením časového plánu i rozpočtu,“ dodává Lee Kwan-sup.

Korea je pro Českou republiku významným strategickým partnerem v oblasti obchodu a průmyslu. Korejské firmy patří mezi nejvýznamnější zahraniční investory v Česku a vytvářejí tisíce pracovních míst. Česko-korejské fórum dodavatelů jaderného průmyslu je tak dalším důkazem dlouhodobé hospodářské spolupráce mezi oběma zeměmi, symbolizované i uzavřením Česko-korejského strategického partnerství v roce 2015. 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (56x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (51x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...
První blok VVER-1200 se připravuje na regulovaný provozPrvní blok VVER-1200 se připravuje na regulovaný provoz (50x)
V 1. bloku jaderné elektrárny Novovoroněžská II s reaktorem VVER-1200 spouští ruská korporace pro atomovou energii Rosat...