Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Korejská společnost KHNP plánuje dostavět české jádro s lokálními firmami. Pozvala je i k zahraničním projektům

Korejská společnost KHNP plánuje dostavět české jádro s lokálními firmami. Pozvala je i k zahraničním projektům

Publikováno: 27.4.2017
Rubrika: Jaderné, Energetické strojírenství

Korejská společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) uspořádala v Praze první Česko-korejské fórum dodavatelů pro jaderný průmysl. KHNP se v současnosti uchází o zakázku dostavby českých jaderných elektráren. Události, která se konala 27. dubna v pražském hotelu Hilton, se zúčastnil prezident & CEO společnosti KHNP Lee Kwan-sup a vrcholní manažeři českých dodavatelů do jaderné energetiky.

Na prvním Česko-korejském fóru dodavatelů pro jaderný průmysl dnes jednali o budoucí spolupráci přední manažeři KHNP s českými dodavateli. Energetická firma KHNP tak navazuje na strategické investice korejských firem v Česku.

Jsme připraveni lokalizovat velkou část našeho dodavatelského řetězce pro projekt dostavby českých jaderných elektráren českým inženýrským a strojírenským firmám, jejichž služby jsou dlouhodobě na špičkové úrovni. Firmám můžeme zároveň nabídnout účast na našich dalších mezinárodních projektech,“ říká prezident & CEO KHNP Lee Kwan-sup.

To, že KHNP patří mezi nejvážnější uchazeče o dostavbu českého jádra, potvrdila i podpora a účast Aliance české energetiky a dalších lídrů trhu na fóru.

„Cílem Aliance české energetiky, která sdružuje třináct předních strojírenských společností, je získat širší uplatnění českých firem v dodávkách pro energetiku. Velmi si tak ceníme nabídky společnosti KHNP podílet se kromě dostavby českých jaderných elektráren také na jejích projektech v zahraničí. České firmy jsou podle nás plně konkurenceschopné i v globálním měřítku a naše aliance je připravená spolupráci s KHNP dále prohlubovat,” říká generální ředitel ŠKODA PRAHA a.s. a předseda výboru Aliance české energetiky Peter Bodnár.

„Zakládáme si na tom, že naše projekty dodržují časový harmonogram výstavby i sjednaný rozpočet. KHNP České republice nabízí reaktory generace III+, osvědčenou technologii, která splňuje nejvyšší bezpečnostní standardy a zahrnuje nejmodernější prvky pasivní bezpečnosti, ochrany proti pádu velkých dopravních letadel a kybernetické bezpečnosti. Spolehlivost našich řešení ilustruje současná výstavba jaderné elektrárny Barakah ve Spojených Arabských Emirátech, která probíhá s dodržením časového plánu i rozpočtu,“ dodává Lee Kwan-sup.

Korea je pro Českou republiku významným strategickým partnerem v oblasti obchodu a průmyslu. Korejské firmy patří mezi nejvýznamnější zahraniční investory v Česku a vytvářejí tisíce pracovních míst. Česko-korejské fórum dodavatelů jaderného průmyslu je tak dalším důkazem dlouhodobé hospodářské spolupráce mezi oběma zeměmi, symbolizované i uzavřením Česko-korejského strategického partnerství v roce 2015. 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Reaktor AP1000™ od Westinghouse zaručuje bezpečnost a přináší úspory (63x)
Všude ve světě dochází k renesanci jaderné energetiky a reaktor typu AP1000™ (dále AP1000) od firmy Westinghouse s...
SES Tlmače podpísali najväčší energetický projekt na Kube za posledných 20 rokov... SES Tlmače podpísali najväčší energetický projekt na Kube za posledných 20 rokov... (52x)
SLOVENSKÉ ENERGETICKÉ STROJÁRNE, a.s. so sídlom v Tlmačoch (SES Tlmače) v priebehu návštevy Ricarda Cabrisasa Ruiza, vic...
Modernizace průtočných částí nízkotlakých dílů turbíny jaderné elektrárny Temelín 1 000 MWModernizace průtočných částí nízkotlakých dílů turbíny jaderné elektrárny Temelín 1 000 MW (47x)
Doosan Škoda Power dodává parní turbíny již více než 110 let. Díky tomuto dlouholetému fungování mohla společnost využít...