Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Konference o rozvoji soustav a sítí bude příležitostí především pro dodavatele

Konference o rozvoji soustav a sítí bude příležitostí především pro dodavatele

Publikováno: 15.5.2009
Rubrika: Tiskové zprávy, Rozvody energií

Do rozvoje přenosové a distribuční soustavy budou v nejbližších letech proudit desítky a desítky miliard korun. O všech záležitostech, souvisejících s touto problematikou se bude hovořit na konferenci „Rozvoj, údržba, obnova vedení (přenos, distribuce) a stanic 2009“. Ta se uskuteční 4. června 2009 v Konferenčním centru City v Praze. „Záměrem akce je především zmapovat příležitosti pro dodavatele,“ uvedl Norbert Tuša z pořádající AF Power agency, a.s.

Konference (bližší informace najdete na http://rozvodny.afpconference.com ) je určena především pro dodavatele, čili zhotovitele staveb, pro dodavatele technologií, projekční firmy a podobně. V rámci programu akce zazní přednášky o předpokládaném rozvoji, údržbě a obnově distribučních sítí, plány výstavby a rekonstrukce, dále pak příspěvky o plánovaném rozvoji, údržbě a obnově přenosové soustavy, o množství investovaných prostředků v období 2009 až 2020. Účastníci akce se seznámí s principy fondu zakázek, což je nová iniciativa společnosti ČEZ v boji proti krizi. Zaznějí taktéž informace o tom, jak se stát dodavatelem pro investory, přítomní se taktéž seznámí s technickými parametry pro dodavatele.
 

Související tiskové zprávy

V letech 2009 až 2010 zvýší skupina ČEZ plánované investice do obnovy a posílení distribučních sítí o 1,17 miliardy korun.
V letech 2009 až 2010 navýší skupina ČEZ plánované investice do výroby a distribuce elektřiny o více než 5 miliard korun. O 4 miliardy korun více než plánoval, vloží ČEZ do modernizací a ekologizací svých elektráren, 1,17 miliardy korun nad plán vloží do obnovy a posílení distribučních sítí. Celkem ČEZ díky těmto prostředkům vyhlásí na 1 500 nových zakázek, což umožní nově vytvořit či zachránit až 5 600 pracovních míst. O zakázky se budou moci ucházet jak stávající, tak noví dodavatelé.

Společnost ČEPS investovala v roce 2007 do obnovy a posílení sítí více než 2 miliardy Kč
ČEPS jako výhradní provozovatel elektrické přenosové soustavy každým rokem investuje do obnovy a spolehlivosti přenosových sítí (400 kV a 220 kV - vedení zvláště vysokého a velmi vysokého napětí). V loňském roce byla především posílena přenosová soustava o novou linku Příčná spojka, došlo k přechodu na spolehlivější dálkové ovládání u šesti rozvoden a byly nainstalovány tři nové transformátory.

Kontakt na organizátory: Norbert Tusa, mob.: 00420 775 337 900, tel.: 00420 222 314 733, norbert.tusa@afpower.cz
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (680x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín  ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín (49x)
Společnost ČEPS dokončila modernizaci převážné části vedení V422 mezi rozvodnami Mírovka v Kraji Vysočina a Čebín v Jiho...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (49x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...