Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Komplexní řešení diagnostiky armatur v provozech jaderných elektráren

Komplexní řešení diagnostiky armatur v provozech jaderných elektráren

Publikováno: 6.5.2013
Rubrika: Jaderné, Elektrárny

ÚJV Řež, a. s. poskytuje provozovatelům JE dlouhodobě podporu v oblasti řízení životnosti, stárnutí, preventivní a prediktivní údržby. Jednou z důležitých činností spadající do této oblasti je diagnostika a řízené stárnutí armatur. V prezentaci je ukázán vývoj nových diagnostických prostředků s cílem maximálně přesné a spolehlivé diagnostiky armatur s minimálními nároky na činnosti prováděné během údržby zařízení umožňující požadovaný rozsah diagnostiky bez negativního dopadu na délku odstávek jaderného bloku.

Klíčová slova: ÚJV, diagnostika armatur

Celý článek (autoři: Dušan Němeček, Jan Dotřel, ÚJV Řež, a. s.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Comprehensive solution valve diagnostics of nuclear power plants
ÚJV Řež a.s. provides operators of Nuclear Power Plants long-term support in the field of lifetime control, aging, preventive and predictive maintenance. One of the important activities within this area is controlled aging and diagnosis of fittings. The presentation is indicated the development of new diagnostic tools in order to give the most accurate and reliable diagnosis of fittings with a minimum of maintenance activities carried out during the device for the desired range of diagnostics without a negative impact on the length of the nuclear unit outages.

Комплексная диагностика арматур при эксплуатации Атомных Электростанций
Институт Атомных Исследований Ржеж много лет предоставляет АЭС поддержку в области определения сроков службы, старения, обслуживания АЭС. Одним из важнейших направлений деятельности в этой области является диагностика и управление старением арматур. В презентации показано развитие новых диагностических возможностей с целью максимально точно и надёжно провести диагностику арматур. Представленное оборудование даёт возможность при обслуживании арматур получить все необходимые данные, и это без продления сроков технических отключений на ядерных блоках.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (64x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (49x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...