Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Jaderný svět žije!

Jaderný svět žije!

Publikováno: 29.6.2018
Rubrika: Firemní zpravodajství

A zatímco u nás se politici rozhodují, jestli se mají rozhodnout, ve světě neotálejí a konají. Píši jen několik skutečností, které je dobré vědět, a můžete se s nimi blýsknout v diskuzích.

Finská TVO plánuje zavážení paliva v JE Olkiluoto 3 (EPR 1600 MWe) na konec roku 2018.

Plovoucí jaderná elektrárna Rosatomu Akademik Lomonosov byla přepravena z Baltických loděnic v St. Petersburgu do Murmansku, kde bude zavezeno palivo do obou reaktoru KLT 40, a následně odtažena do přístavu Pevek na Čukotce.

Čínská JE Tchaj šan začala zavážet palivo do svého reaktoru EPR (AREVA). Spouštění bloku se očekává v polovině letošního roku.

Český projekt Energy Well s reaktorem chlazeným tekutou solí zaujal na Konferenci v Atlantě, kde byl představen skupinou UJV Group.

Švýcarská JE Beznau 1 společnosti NOK byla po dvouleté odstávce znovu spuštěna. Blok PWR 365 MW byl spuštěn v roce 1069 a Beznau 1 je tak nejstarší provozovanou JE na světě.

Sloupek Aleše Johna

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Chladicí věž s přirozeným tahem pro nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady (55x)
Na jaře letošního roku začala v Elektrárně Počerady výstavba nové chladicí věže s přirozeným tahem, výšky 128,32 m. Tato...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (55x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
Americký jaderný dozor udělil licenci reaktoru AP1000 od Westinghouse (52x)
Společnost Westinghouse Electric Company získala od americké komise pro regulaci jaderných zdrojů pro svůj tlakovodní re...