Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    IndustrialGreenTec srdcem HANNOVER MESSE 2013

IndustrialGreenTec srdcem HANNOVER MESSE 2013

Publikováno: 26.2.2013
Rubrika: Aktuality

– Spolkový ministr životního prostředí Peter Altmaier přebírá záštitu
– Nejnovější trendy a inovační postupy v technice životního prostředí - ekologické a účinné
– Hala č. 6 nové stanoviště pro vedoucí veletrh techniky životního prostředí

Po úspěšné premiéře představí mezinárodní vedoucí veletrh IndustrialGreenTec pod záštitou spolkového ministra životního prostředí Petera Altmaiera i v rámci veletrhu HANNOVER MESSE 2013 (8. - 12. dubna) širokou paletu průmyslových technologií pro životní prostředí, které jsou součástí velmi dynamicky rostoucího sektoru. Veletrh techniky životního prostředí bude v roce 2013 probíhat důsledně podle požadavků průmyslu a v úzké součinnosti s globálními společnostmi, které dominují trhu. „IndustrialGreenTec i v příštím roce představí všechny své stránky – od výrobních technologií, které šetří životní prostředí, přes postupy a řešení oběhového hospodářství až po udržování čistoty vod a ovzduší,“ říká Oliver Frese, ředitel veletrhu HANNOVER MESSE ve veletržní správě Deutsche Messe AG.

Celosvětově představuje objem technologií ochrany životního prostředí 2,04 bilionů eur při průměrném ročním nárůstu 5,6 %. Na celkovém objemu je obzvlášť vysoký podíl hlavního trhu - energetické účinnosti. Německé firmy GreenTech jako Siemens, Festo nebo Ziehl-Abegg přispívají stabilně do objemu světového trhu 15 %, což upevňuje stoupající význam technologií ochrany životního prostředí pro německé hospodářství.
Veletrh je jakožto průřezový veletrh místně i svou náplní spojený s dalšími deseti vedoucími veletrhy HANNOVER MESSE jako Industrial Automation nebo Industrial Supply, s účinným využíváním zdrojů obecně a energií obzvláště. O. Frese: „Svým novým umístěním v hale č. 6 tvoří výstavní oblast IndustrialGreenTec co se týká řešení pro trvalou udržitelnost od průmyslu pro průmysl srdce koncepce veletrhu HANNOVER MESSE.“
Stěžejní témata tvoří oběhové hospodářství a recyklace – míněny jsou tím postupy a procesy, které lze uplatnit na trhu a které se využívají při recyklaci, například odpadu. V Evropské unii je při průměrném množství odpadu na hlavu a rok 520 kg význam zelených technologií v tomto sektoru více než zřejmý. Do roku 2020 může být v Německu recyklováno okolo 65 % odpadů ze sídlišť a 70 % stavebního a demoličního odpadu. Oběhové hospodářství mohou posílit inovační recyklační technologie vystavovatelů přehlídky IndustrialGreenTec.
Rostoucí ceny surovin a energie na základě přestavby zásobování energií jakož i zmenšujících se zásob surovin tvoří tematický základ přehlídky IndustrialGreenTec v tomto sektoru. Rovněž čisté a hospodárné postupy a procesy v oblasti vod a vzduchu mají v průmyslu stále větší hodnotu a stávají se stále více konkurenčním faktorem. Vedoucí veletrh technologií pro životní prostředí ukáže nejnovější trendy a nejinovativnější postupy a řešení.
V rámci řady diskusí a mimořádných akcí budou na veletrhu HANNOVER MESSE opět významným tématem zelené technologie. Návštěvníci se mohou například ve středu, během „GreenDay“, informovat o tematickém okruhu energetické účinnosti v průmyslu z programových prohlášení – Key Notes, z příkladů Best Practice a v rámci panelových diskusí.
Nabídka veletrhu IndustrialGreenTec 2013 zahrnuje i informace o službách pro životní prostředí jako je certifikace nebo ekologické posudky a o financování projektů a opatření pro životní prostředí. Vystavovatelé se mohou informovat v kompetenčním centru, které bude v roce 2013 k dispozici jako burza kontaktů pro manažery a techniky.

O veletrhu HANNOVER MESSE 2013
Nejvýznamnější světová událost technologií se uskuteční 8. - 12. dubna 2013 v Hannoveru. Veletrh HANNOVER MESSE 2013 je spojením jedenácti předních veletrhů na jednom místě: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation, Energy, Wind, MobiliTec, Digital Factory, ComVac, Industrial Supply, SurfaceTechnology, IndustrialGreenTec a Research & Technology. Hlavními tématy veletrhu HANNOVER MESSE 2013 jsou průmyslová automatizace a IT, energetické technologie a technologie pro životní prostředí, technika pohonu a fluidní technika, průmyslové subdodávky, výrobní technologie a služby, výzkum a vývoj. Partnerskou zemí veletrhu HANNOVER MESSE 2013 je Rusko.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

V. Mezinárodní energetické regulační fórum (56x)
Společnost Arthur D. Little si Vás dovoluje pozvat na V. Mezinárodní energetické regulační fórum, které proběhne 26. bře...
Spustili jsme novou podobu webových stránek! (43x)
Vážené čtenářky a čtenáři časopisu ALL FOR POWER, po více než 10 letech se od roku 2020 změnila tvář on-line verze naše...
ČEB podpořila významný zahraniční projekt skupiny CSG, unikátní výcvikové centrum pilotů na Slovensku (42x)
Česká exportní banka (ČEB) se podílí na financování výstavby výcvikového centra pro letový a pozemní personál vrtulníkov...