Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Hutní montáže získaly miliardové zakázky v energetice

Hutní montáže získaly miliardové zakázky v energetice

Publikováno: 25.2.2010
Rubrika: Elektrárny, Energetické strojírenství

Akciová společnost Hutní montáže, firma ze strojírenské skupiny VÍTKOVICE MACHINERY GROUP má uzavřeny smlouvy na dodávky montážních prací v energetice za více než miliardu korun. Montovat bude jak v tuzemsku, tak v zahraničí a zaměří se zejména na ocelové konstrukce a technologie energetických kotlů. „Jednoznačně největšími jsou kontrakty v Německu pro společnosti Alstom Power a Hitachi Power Europe. V tuzemsku se podílíme na komplexní rekonstrukci tepelné elektrárny v Tušimicích," přiblížil Miroslav Přecechtěl, generální ředitel Hutních montáží, a.s.

Část energetických zakázek podepsala společnost již v loňském roce a nyní zahajuje jejich realizaci. Například montáže technologií energetického kotle ve Wilhelmshavenu v Německu jsou ale novinkou, která má hodnotu 380 milionů korun a bude pokračovat až do jara 2011. „Pracujeme také pro klienty, kteří jsou na produkci energií výrazně navázáni. Příkladem je montáž rypadla pro dobývání hnědého uhlí v Severočeských dolech. To je zakázka za přibližně 50 milionů korun a je navíc v mnoha směrech výjimečná nebo minimálně zajímavá,“ říká M. Přecechtěl a vysvětluje, že na pracovišti budou i tři věžové jeřáby, které vyráběly přímo Hutní montáže.

Práce pro klienty z řad producentů energií a zařízení pro energetiku budou v letošním roce i v letech dalších klíčovým segmentem trhu, kterému se chtějí Hutní montáže věnovat. Firma proto také vstupuje do nových tendrů na montáže velkých, nadkritických kotlů o výkonu 800 MW a usiluje o dodávky pro globálně působící skupiny, jakými jsou Hitachi či Alstom Power.

Momentálně se ostravská společnost uchází o dva kontrakty v Holandsku a ráda by uspěla také u sousedů na Slovensku. „Další významné projekty připravujeme ve Skandinávii, kde spolupracujeme se svými dlouhodobými zákazníky, jako je Foster Wheeler, Andritz a Metso,“ upozornil generální ředitel Hutních montáží. Společnost ze skupiny VÍTKOVICE MACHINERY GROUP se vedle zmíněné oblasti standardně zabývá také budováním dálničních a železničních mostů, pracemi na vodních dílech, jako je například oprava plavebních komor ve slovenském Gabčíkovu, a montážními pracemi na hutních, chemických a petrochemických zařízeních. Hutní montáže zaměstnávají 740 lidí. Její roční tržby loni téměř nebyly postiženy ekonomickou krizí a dosáhly hodnoty zhruba 1,2 miliardy korun.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (45x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (37x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...