Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    HANNOVER MESSE 2013 (8. - 12. dubna) Research & Technology 2013: Výzkum pro nové technologie

HANNOVER MESSE 2013 (8. - 12. dubna) Research & Technology 2013: Výzkum pro nové technologie

Publikováno: 26.2.2013
Rubrika: Aktuality

– Transfer technologií a spolupráce mezi vědou a hospodářstvím
– Pod záštitou spolkové ministryně vzdělání a výzkumu prof. Annette Schavanové

Hannover. Ve velkých vědních disciplínách - v nanotechnologiích, mikrosystémové technice a elektromobilitě - zaujímá Německo v mezinárodní konkurenci nadále přední pozici v technologiích. Aby byl výzkum a vývoj i v budoucnu základem vedoucí pozice Německa v oblasti inovací, musí se sejít správní lidé ve správném okamžiku na správném místě. Jen tak lze urychlit novými myšlenkami transfer technologií a průkopnické projekty budoucnosti. Ať je to koncept 4.0, obrat v energetice, demografické změny nebo účinné využívání zdrojů - paleta témat pro budoucnost je široká. Přesně tuto rozmanitost nabízí výstavní oblast Research & Technology veletrhu HANNOVER MESSE 2013.

Cílem německé spolkové vlády je výzkum a vývoj nových progresivních technologií a vytvoření základů pro budoucnost Německa. Vystavující firmy výstavní oblasti Research & Technology k tomu velkou měrou přispívají. Pro příští rok proto opět převzala záštitu nad oblastí Research & Technology spolková ministryně vzdělání a výzkumu prof. Annette Schavanová. Podle údajů spolkové vlády je německý průmysl celosvětově na předním místě, co se týká jeho bohatství inovací.

"Působivým odrazem síly dosažených výkonů je výstavní oblast Research & Technology, která jako tržiště výsledků výzkumu a progresivních průmyslových produktů každý rok v rámci veletrhu HANNOVER MESSE prezentuje inovace pro společnost zítřka. Výstavní oblastí Research & Technology vytváříme most mezi vědou a hospodářstvím, mezi výzkumem a průmyslem. Podporujeme tak výměnu mezi všemi oblastmi a umožňujeme návštěvníkům s rozhodovacími kompetencemi v průmyslu rychlou cestou se dostat k progresivním myšlenkám, produktům vhodným pro trh a k inteligentním řešením. Takovým vynikajícím způsobem přistupuje výstavní oblast Research & Technology k vedoucímu tématu ‚Integrated Industry‘ veletrhu HANNOVER MESSE,“ říká Oliver Frese, ředitel veletrhu HANNOVER MESSE ve veletržní správě Deutsche Messe AG.

Ústavy, univerzity a firmy, které budou vystavovat v hale č. 2, se dívají společně do budoucnosti. Mezi nimi a zástupci politiky a ekonomiky proběhne diskuse o potřebných technologických novinkách a inovacích, které reagují na výzvy průmyslu zítřka. Vedle poznatků ze základního výzkumu a aplikačního výzkumu zde představí nové služby pro výzkum a vývoj. Prostor bude rovněž vyhrazen pro marketing technologií, lokalit a vysokých škol.

Programová rozmanitost na veletrhu Research & Technology
První večer veletrhu HANNOVER MESSE vystavovatelé veletrhu Research & Technology tradičně pozvou na významnou akci - Networking-Event – do haly č. 2 – na Night of Innovations. Sejdou se zde zástupci vědy, hospodářství a politiky a pokusí se společně podívat do budoucnosti, jak budou vypadat technologie zítřka.
Tematické parky hrály na veletrhu Research & Technology vždy rozhodující úlohu. Vždyť jsou ideální platformou pro meziodvětvovou diskusi o nových tématech a trendech a prohloubení stávajících kooperací a navázání nových. V příštím roce budou součástí portfolia haly č. 2 následující tematické parky: Adaptronika, WON – World of Nano, bionika, organická elektronika, řešení pro textilní průmysl, tech transfer – Gateway2Innovation.

tech transfer – Gateway2Innovation
Na účinnější procesy a více informací se zaměří tech transfer – Gateway2Innovation. V parku tech transfer se sejdou nabídka a poptávka po nových myšlenkách, zástupci s rozhodovacími kompetencemi a kreativní mozky. Na počátku inovace je přece vždy myšlenka. Aby uzrála pro trh, musí spolu navázat kontakt příslušné skupiny lidí a nositelé know-how, mezi kterými se uskuteční technologický transfer. To umožňuje už více než deset let „tech transfer – Gateway2Innovation“, iniciativa rady vystavovatelů veletrhu HANNOVER MESSE a veletržní správy Deutsche Messe.

Druhý den patří manažerům myšlenek a inovací
Druhý den bude věnovaný manažerům myšlenek a inovací. Veletrh Research & Technology úspěšný formát letošního roku zopakuje i v roce 2013 – a to sice během Mezinárodního dne myšlenky. Bude zaměřen na diskuse a strategie, procesy a metody managementu nápadů a inovací.

O veletrhu HANNOVER MESSE 2013
Nejvýznamnější světová událost technologií se uskuteční 8. - 12. dubna 2013 v Hannoveru. Veletrh HANNOVER MESSE 2013 je spojením jedenácti předních veletrhů na jednom místě: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation, Energy, Wind, MobiliTec, Digital Factory, ComVac, Industrial Supply, SurfaceTechnology, IndustrialGreenTec a Research & Technology. Hlavními tématy veletrhu HANNOVER MESSE 2013 jsou průmyslová automatizace a IT, energetické technologie a technologie pro životní prostředí, technika pohonu a fluidní technika, průmyslové subdodávky, výrobní technologie a služby, výzkum a vývoj. Partnerskou zemí veletrhu HANNOVER MESSE 2013 je Rusko.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

V. Mezinárodní energetické regulační fórum (56x)
Společnost Arthur D. Little si Vás dovoluje pozvat na V. Mezinárodní energetické regulační fórum, které proběhne 26. bře...
Spustili jsme novou podobu webových stránek! (43x)
Vážené čtenářky a čtenáři časopisu ALL FOR POWER, po více než 10 letech se od roku 2020 změnila tvář on-line verze naše...
ČEB podpořila významný zahraniční projekt skupiny CSG, unikátní výcvikové centrum pilotů na Slovensku (42x)
Česká exportní banka (ČEB) se podílí na financování výstavby výcvikového centra pro letový a pozemní personál vrtulníkov...