Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    HANNOVER MESSE 2013 (8. - 12. dubna) Industrial Automation 2013 - celá paleta automatizační techniky na jednom místě

HANNOVER MESSE 2013 (8. - 12. dubna) Industrial Automation 2013 - celá paleta automatizační techniky na jednom místě

Publikováno: 24.2.2013
Rubrika: Aktuality

– Sítě IT a energetická účinnost v centru pozornosti
– Robotizace a automatizace procesů – magnet pro návštěvníky
– Řada mimořádných přehlídek přinese ještě něco navíc
– Zvýrazněné téma „Integrated Industry“ zvlášť názorné

Účinné využívání energie a zdrojů, trvalá udržitelnost, sítě a mobilita – to jsou hlavní výzvy budoucnosti. Veletrh HANNOVER MESSE 2013 ukáže 8. - 12. dubna, že průmysl na tyto výzvy reaguje inteligentními technologiemi a rychlým řešením. Témata jako účinné využívání energie a materiálů, inteligentní výrobní systémy a postupy šetřící zdroje a životní prostředí budou v centru pozornosti především v rámci Industrial Automation - na mezinárodním vedoucím veletrhu automatizace spojitých technologických procesů, automatizace výroby a systémových řešení pro výrobu a techniku budov. „Na veletrhu Industrial Automation v Hannoveru bude v příštím roce na jednom místě představeno celé knowhow branže automatizační techniky,“ říká Oliver Frese, ředitel veletrhu HANNOVER MESSE ve veletržní správě Deutsche Messe AG.

Průmyslová automatizace je významným impulzem pro rozvoj inovací, který velmi dynamicky probíhá na celém světě. „Rychlost rozvoje inovací v oblasti automatizace je extrémně vysoká,“ zdůrazňuje O. Frese. Dynamický rozvoj současně odhalil mimořádné investiční potenciály. Podle propočtů Asociace německých výrobců elektrických a elektronických produktů (Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie (ZVEI)) je nutno jen v chemickém a papírenském průmyslu, kovoprůmyslu a ve zpracování surovin a kamene do roku 2050 investovat 23 miliard eur, aby bylo možno dosáhnout úspor ve výši cca 102 miliard eur zvýšením účinnosti.
Průmyslové procesy se vybavují stále novými inovativními produkty a řešeními, automatizují se a optimalizují. Automatizace procesů se tak dále prohlubuje. Podle asociace ZVEI má v roce 2012 množství zakázek na světě stoupnout cca o 5 %. Daniel Huber, vedoucí divize automatizace procesů v Central Europe, ABB, potvrzuje: „Růst ve střední Evropě se podle údajů Institutu pro výzkum trhu IHS v příštích letech opět ustálí na úrovni dlouhodobého průměru asi tři až čtyři procenta, pokud však nenastane další hospodářský pokles.“ D. Huber nám řekl: „Jasnou strukturu výstavní oblasti automatizace a přemístění automatizace procesů do haly č. 11 uskutečněné v roce 2011 považujeme jako firma nabízející automatizační a energetickou techniku za velmi pozitivní.“
V roce 2013 bude v oblasti Industrial Automation účinnost využívání energie a materiálů pro optimalizaci průmyslových procesů patřit ke stěžejním tématům. Návštěvníci naleznou v sedmi halách vedoucího veletrhu Industrial Automation inovační aplikace pro automatizaci procesů a výroby a prezentace na téma Industrial IT a robotizace. Svým mezinárodním zaměřením a vysokým podílem návštěvníků s rozhodovacími kompetencemi a odborných návštěvníků – v roce 2012 jich bylo 96,5 % – bude výstavní oblast Industrial Automation jedním z vrcholů veletrhu HANNOVER MESSE. „Vystavující podniky se zde setkají se svými návštěvníky, kteří mají odborné znalosti, jsou kompetentní rozhodovat a ochotní investovat,“ říká O. Frese.

Působivé zvýrazněné téma „Integrated Industry“
Zvýrazněným tématem „Integrated Industry“ veletrhu HANNOVER MESSE 2013 se do centra pozornosti této nejvýznamnější světové události technologií dostává stále větší zesítění všech oblastí průmyslu. S tématy jako Embedded Systems a Smart Production se dostávají do popředí výstavní oblasti Industrial Automation integrované automatizační procesy. Obzvlášť působivé bude zvýrazněné téma „Integrated Industry“, které představí inteligentní výrobní systémy, postupy, realizaci a koordinaci zesítěných provozů rozmístěných na různých místech.

Stěžejní témata Industrial IT a energetická účinnost
Výstavní oblast Industrial Automation se vyznačuje nebývalou silou. Pokrývá všechny disciplíny automatizace od automatizace procesů a energetiky až po automatizační technologie propojené počítačovými sítěmi. Stále užší spojení automatizace a aplikací IT je pro branži automatizace obzvlášť perspektivní. Vývoj průmyslu v budoucnosti - koncepce ´Průmysl 4.0 – Industrie 4.0´ - bude v příštím roce dalším významným tématem výstavní oblasti Industrial Automation.
Ve stěžejní výstavní oblasti Industrial IT ukážou podniky, jak řešení IT, spojené se servery a sítěmi, doplňují automatizaci a umožňují tak výrobní procesy a řetězce tvorby hodnot, které před časem byly ještě těžko představitelné. Návštěvník se může kromě toho obšírně informovat o tématech jako Embedded Systems a Smart Production.
Další stěžejní téma výstavní oblasti Industrial Automation 2013 tvoří oblast energetické účinnosti v průmyslových procesech. Na stejnojmenné mimořádné přehlídce budou představeny produkty, systémy a software na měření a evidenci energetických hodnot a systematický a transparentní energetický management. Efficiency Arena nabídne již zavedené fórum, kde bude možno prodiskutovat všechna hlediska a možnosti efektivního využívání energie. Jedním z témat zde mimo jiné bude úspora energie prostřednictvím automatizovaných výrobních postupů.

Robotizace – klíčová technologie a magnet pro návštěvníky
„Bez robotizace si průmyslovou výrobu s energeticky účinným a sítěmi propojeným řešením automatizace již nelze představit,“ řekl O. Frese. „Stále výkonnější roboty se využívají ve stále více oblastech a zajišťují – při částečně značné úspoře energie – stále větší flexibilitu. Jako klíčová technologie s enormním růstem hraje robotizace v oblasti Industrial Automation rozhodující úlohu,“ říká O. Frese.
Jen v roce 2011 vzrostl v Německu obrat odvětví Robotizace a automatizace o 35 %, a to na 10,2 miliard eur. Robotizace je pro návštěvníky veletrhu HANNOVER MESSE také jedním z magnetů. Application Park Robotics, Automation & Vision se proto představí v rámci výstavní oblasti Industrial Automation na dvojnásobné ploše. Její součástí je Vision Applikation Park, mimořádná přehlídka věnovaná zajištění kvality a efektivnějším výrobním procesům šetřícím zdroje. V jejím přímém sousedství se nachází oblast Mobile Roboter & Autonome Systeme. Mimořádná přehlídka zahrnuje celou škálu mobilních systémů pro průmyslovou výrobu, veřejný sektor a sektor služeb.

Mimořádné přehlídky přinášejí ještě něco navíc
Výstavní témata oblasti Industrial Automation 2013 doplní další mimořádné přehlídky, Wireless Automation & M2M a Industrial Security & Product Protection v hale č. 8, PUMPENplatz v hale č. 14 a MicroTechnology – Smart Systems for Automation v hale č. 17. Na mimořádných přehlídkách se představí především inovační malé a středně velké podniky. „Vedoucí veletrh Industrial Automation tak vytvoří ideální platformu pro všechny podniky, které zde mohou oslovit svými produkty domácí a mezinárodní zákazníky,“ zdůraznil O. Frese.

O veletrhu HANNOVER MESSE 2013
Nejvýznamnější světová událost technologií se uskuteční 8. - 12. dubna 2013 v Hannoveru. Veletrh HANNOVER MESSE 2013 je spojením jedenácti předních veletrhů na jednom místě: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation, Energy, Wind, MobiliTec, Digital Factory, ComVac, Industrial Supply, SurfaceTechnology, IndustrialGreenTec a Research & Technology. Hlavními tématy veletrhu HANNOVER MESSE 2013 jsou průmyslová automatizace a IT, energetické technologie a technologie pro životní prostředí, technika pohonu a fluidní technika, průmyslové subdodávky, výrobní technologie a služby, výzkum a vývoj. Partnerskou zemí veletrhu HANNOVER MESSE 2013 je Rusko.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Prodej ostravské hutě dokončen. ArcelorMittal Ostrava se změní na Liberty Ostrava (41x)
Skupina ArcelorMittal dnes dokončila prodej ostravské huti, kterou se souhlasem Evropské komise koupila skupina Liberty ...
Spustili jsme novou podobu webových stránek! (32x)
Vážené čtenářky a čtenáři časopisu ALL FOR POWER, po více než 10 letech se od roku 2020 změnila tvář on-line verze naše...
HANNOVER MESSE 2013 (8. - 12. dubna) Industrial Automation 2013 - celá paleta automatizační techniky na jednom místě (29x)
– Sítě IT a energetická účinnost v centru pozornosti – Robotizace a automatizace procesů – magnet pro...