Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Firma Těžké strojírenství Plzeň uspěla v silné konkurenci v dodávce pro Areva

Firma Těžké strojírenství Plzeň uspěla v silné konkurenci v dodávce pro Areva

V silné mezinárodní konkurenci uspěla společnost TS Plzeň, a.s, která dodá pro společnost Areva, konkrétně pro její závod Creusot Forge, kovací lis pro kování výkovků ze speciální oceli. Lis s maximální lisovací silou 9.000 tun a celkovou hmotností 2.300 tun bude vyrábět komponenty především pro jadernou energetiku a lodní průmysl. Stroj bude mít výšku 15 metrů a bude vybaven manipulátorem o nosnosti 200 tun, který dodá německá firma Glamma. Stroj, který bude uveden do provozu ve IV. čtvrtletí roku 2013 bude stát více než 500 milionů korun, přičemž plzeňská firma bude zajišťovat i montáž a uvedení lisu s manipulátorem do provozu. 

Podpis smlouvy zajistili 15. února 2012 v Plzni provozní ředitel (Chief Operating Officer) a člen představenstva společnosti Areva Philippe Knoche a Václav Smazal, generální ředitel a místopředseda představenstva TS Plzeň. Význam akce podpořil svou účastí i velvyslanec Francie v ČR Pierre Lévy. 

Spolupráce Areva a TS Plzeň má dlouhodobý charakter. V roce 2009 TS Plzeň provedla modernizaci lisu 113 MN rovněž v závodě Creusot Forge. "Za poslední tři roky AREVA poskytla českému průmyslu obchodní příležitosti v zařízení a službách celkem za více než jednu miliardu korun a stává se tak významným přispěvatelem do oblasti jaderné energetiky v ČR. Vybavení a služby byly dodány pro zařízení společnosti a pro některé projekty skupiny AREVA po celém světě," řekl Philippe Knoche.

TS Plzeň realizovala za posledních pět let více než 15 projektů kovacích lisů, spolu s modernizacemi lisů, především pro zákazníky v Evropě, ale nejvíce pak v Asii a Rusku. "Jsme schopni nabídnout stroje s lisovací silou od 40 do 200 MN. Patříme mezi tři nejvýznamnější dodavatele na světě v této komoditě," řekl Václav Smazal. Podle jeho slov firma v posledních letech investovala do strojního vybavení a modernizace 200 milionů korun, investice v řádech desítek milionů korun do dovybavení strojního parku budou pokračovat i letos.

Další informace související se smlouvou na dodávku lisu uveřejníme již v nejbližších dnech na www.allforpower.cz a v časopise All for Power 1/2012, který výjde na přelomu února a března.  

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Prodej ostravské hutě dokončen. ArcelorMittal Ostrava se změní na Liberty Ostrava (126x)
Skupina ArcelorMittal dnes dokončila prodej ostravské huti, kterou se souhlasem Evropské komise koupila skupina Liberty ...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (68x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...