Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    HANNOVER MESSE 2013 (8. - 12. dubna) Energy 2013 – Inteligentní řešení pro obrat v energetice – Největší světový veletrh energetických technologií představí energetický mix budoucnosti

HANNOVER MESSE 2013 (8. - 12. dubna) Energy 2013 – Inteligentní řešení pro obrat v energetice – Největší světový veletrh energetických technologií představí energetický mix budoucnosti

Publikováno: 24.2.2013
Rubrika: Aktuality

Na celém světě se podniky a politici zabývají otázkou, jak má v budoucnosti vypadat bezpečné a konkurenceschopné zásobování energií. Obzvláště v Německu nastávají masivní změny a vznikají výzvy týkající se techniky v důsledku usnesení o obratu v energetice a omezování využívání atomové energie.

Na veletrhu Energy, největším světovém veletrhu energetické techniky, který se uskuteční 8. - 12. dubna v rámci veletrhu HANNOVER MESSE, představí vystavující podniky produkty a řešení pro obrat v energetice. Bude zde prezentován celý řetězec tvorby hodnot konvenční a obnovitelné energie od výroby energie přes zásobování, přenos a ukládání až po nové mechanismy IT a trhu v rámci jednoho řešení Smart Grid.
„Prožíváme nyní technologický, politický a hospodářský zlom v celé branži. Vystavovatelé veletrhu Energy do Hannoveru přivezou odpovědi na nové výzvy a představí zde progresivní řešení pro vytvoření nového energetického systému,“ říká Oliver Frese, ředitel veletrhu HANNOVER MESSE ve veletržní správě Deutsche Messe AG. „Protože realizace obratu v energetice závisí rozhodujícím způsobem na politických rámcových podmínkách, je veletrh HANNOVER MESSE jako politická a ekonomická platforma přesně to pravé prostředí pro prezentaci energetického mixu budoucnosti před světovou veřejností.“

Výstavní oblast Renewables
Vedle mezinárodního vedoucího veletrhu Wind, na kterém představí mezinárodně činné podniky zařízení, služby a komponenty pro výrobu větrné energie, se představí rovněž výstavní oblast obnovitelných energií - Renewables. Zde budou společně prezentovány všechny další formy obnovitelných energií. Jejich spektrum zahrnuje bioenergii přes fotovoltaiku a vodní sílu až po solární systémy. Geotermie obdrží v rámci veletrhu Energy vlastní kompetenční centrum. Představuje regenerativní zdroj energie šetřící klima, který lze pomocí moderních technologií využívat stále efektivněji. Prostřednictvím velkých exponátů jako vrtací zařízení, třepací síta nebo uzavírací zařízení se mohou návštěvníci informovat, jak lze účinně využívat geotermální zdroje energie.

Tematický park Smart Grids
Při větším využívání decentrálních zdrojů energie nabývají na nebývalé důležitosti Smart Grids jakožto inteligentní sítě. Informační a komunikační technologie přitom hrají významnou úlohu. V tematickém parku Smart Grids veletrhu Energy představí firmy pod záštitou spolkového ministra hospodářství Philipp Röslera aktuální řešení z různých oblastí. Jejich paleta zahrnuje virtuální elektrárnu s elektronickým trhem elektrické energie přes „inteligentní dům“ až po komplexní řešení Smart-Grid. Přitom budou v centru pozornosti hlavně témata jako Smart Metering, Smart Building a informační a komunikační technologie v energetice.

Decentrální výroba energie/contracting
Ve výstavní oblasti „Decentrální výroba energie/contracting“ představí vystavující společnosti komponenty a zařízení pro kogeneraci – společnou výrobu tepla a energie (KWK) a contracting (Efektivní služby v oblasti energetiky). Společná výroba tepla a energie je nejúčinnější princip využívání palivových článků, fosilních nebo obnovitelných, protože odpadní teplo vzniklé při výrobě energie se využívá rovněž k vytápění. Kdo takové zařízení nechce stavět sám, může ho svěřit energetickým službám v rámci contractingu.

Tematický park Power Generation
V tematickém parku Power Generation bude ve středu pozornosti souhra technologií na výrobu konvenčních a regenerativních energií. Na základě celosvětově stoupající potřeby energie nebude možno se ani v budoucnu zříkat vysoce účinných konvenčních elektráren. Současně podporuje více než 100 států rozvoj využívání obnovitelných energií. Jen v minulém roce vzrostly celosvětově investice do obnovitelných energií téměř o 20 %, a to na 257 miliard amerických dolarů. „Německo je předvojem v přechodu na obnovitelné energie. Na veletrhu HANNOVER MESSE 2013 bude tento technologický pokrok zřejmý. Jak mohou vypadat řešení výroby energie a tepla pro budoucnost, která jsou šetrná k životnímu prostředí, zažijí návštěvníci především v tematickém parku Power Generation, “ vysvětluje O. Frese.

Společný stánek Hydrogen and Fuel Cells
Vystavovatelé společného stánku vodíkových a palivových článků se už léta prezentují na veletrhu HANNOVER MESSE. Podniky a výzkumné ústavy předvedou produkty a inovace 25 národů z oblastí výroby vodíku, komponenty palivových článků, stacionární, přenosné a mobilní palivové články, testovací systémy palivových článků a transport, skladování a infrastrukturu výroby vodíku.

SuperConductingCity
Společný stánek SuperConducting City je místem mezinárodního setkání branže supravodivého vedení. Mezinárodní společnosti a výzkumné ústavy zde představí své produkty a výsledky vývoje z oblasti supravodivého vedení pro aplikaci ve výrobě a přenosu elektřiny, technice pohonu, při ochraně sítě a v průmyslu. Tato technologie přispívá k inovativnímu zásobování a distribuci energie.

Doprovodný program
Veletrh Energy nabízí rozsáhlý doprovodný program přednášek a diskusí o spolehlivém, trvale udržitelném a konkurenceschopném zásobování energií. Na fóru Life Needs Power a na fóru Udržitelné energie se například prezentace a diskuze zaměří na zvláštní výzvy ve spojení s obratem v energetice. Odborníci v průmyslu energetické techniky, energetickém hospodářství a ve vědě a politice budou poskytovat informace o aktuálních otázkách v oblasti výroby, přenosu, dodávek a ukládání elektřiny.

O veletrhu HANNOVER MESSE 2013
Nejvýznamnější světová událost technologií se uskuteční 8. - 12. dubna 2013 v Hannoveru. Veletrh HANNOVER MESSE 2013 je spojením jedenácti předních veletrhů na jednom místě: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation, Energy, Wind, MobiliTec, Digital Factory, ComVac, Industrial Supply, SurfaceTechnology, IndustrialGreenTec a Research & Technology. Hlavními tématy veletrhu HANNOVER MESSE 2013 jsou průmyslová automatizace a IT, energetické technologie a technologie pro životní prostředí, technika pohonu a fluidní technika, průmyslové subdodávky, výrobní technologie a služby, výzkum a vývoj. Partnerskou zemí veletrhu HANNOVER MESSE 2013 je Rusko.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

V. Mezinárodní energetické regulační fórum (56x)
Společnost Arthur D. Little si Vás dovoluje pozvat na V. Mezinárodní energetické regulační fórum, které proběhne 26. bře...
Spustili jsme novou podobu webových stránek! (43x)
Vážené čtenářky a čtenáři časopisu ALL FOR POWER, po více než 10 letech se od roku 2020 změnila tvář on-line verze naše...
ČEB podpořila významný zahraniční projekt skupiny CSG, unikátní výcvikové centrum pilotů na Slovensku (42x)
Česká exportní banka (ČEB) se podílí na financování výstavby výcvikového centra pro letový a pozemní personál vrtulníkov...