Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Exportéři kotlů do Indie musí splňovat přísná kritéria místních předpisů

Exportéři kotlů do Indie musí splňovat přísná kritéria místních předpisů

Publikováno: 22.6.2018
Rubrika: Tiskové zprávy, Spalovny

Indická ekonomika patří mezi sedm největších ekonomik na světě a rychlým tempem roste. Hodnota exportu do Indie se stále zvyšuje. Jak vyplývá z informací MZV*, mezi nejvýznamnější vývozní položky z ČR přitom patří reaktory, kotle, přístroje a nástroje mechanické, jejichž podíl na vývozu do Indie činí více než 35%. Podnikání v Indii však pro evropské firmy není snadné. U vybraných výrobků musí exportéři kromě administrativních překážek, bariéry cel či kulturních odlišností překonat i místní legislativní předpisy. Pokud se chce výrobce kotlů, či  jejich částí uplatnit na indickém trhu, musí zajistit jejich soulad s místními požadavky pod názvem IBR. 

Mezi základní požadavky IBR (Indian Boiler Regulations 1950 a Boiler Act) patří požadavky na návrh tlakových částí, materiály a jejich inspekce, výrobu a inspekci během výroby, kontroly a inspekce během montáže a registrace dokompletovaného kotle. Požadavky se uplatňují i na kvalifikaci svařovacích postupů a svářečů.

„Řada výrobců si není jistá správným pochopením místních předpisů, nemá zkušenosti a řeší tyto problémy až v okamžiku přejímek. Na vině je relativně špatná dostupnost informací a nejasnost v interpretaci požadavků“,  vysvětluje David Duba, inspektor TÜV NORD Czech.

Ve spolupráci s inspektory z Indie proto TÜV NORD Czech připravil mezinárodní konferenci pro všechny výrobce kotlů, částí kotlů nebo materiálů pro tlakové části, kteří chtějí exportovat do Indie či dodávat materiál pro tlakové části kotlů určených pro indický trh. Cílem je seznámit účastníky s technickými a procesními požadavky IBR a zároveň účastníkům podat informace o legislativních požadavcích v Indii na kotle, jejich části a materiály.

„Nejčastěji se nás výrobci ptají, jak se vypořádat s poměrně specifickými požadavky na základní materiál a jeho dokumentaci. Problémem bývají zejména dodávky menšího množství materiálu, kde se daří velmi obtížně zajistit splnění požadavků IBR. Výrobci si nejsou jisti, jakým způsobem jednoznačně stanovit požadavky, vybrat dodavatele a zajistit kontrolu splnění specifických požadavků“, doplňuje Ing. Duba.

Konference se bude konat pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ve dnech 30. – 31. 10. 2018 v Praze. Přihlášení je možné na stránkách společnosti TÜV NORD Czech.

Více na www.tuev-nord.cz.


*zdroj: Zastupitelský úřad ČR v Dillí: Souhrnná teritoriální informace Indie z 20. 5. 2018

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (44x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
Význam metod verifikace a validace výsledků z CFD analýz při výpočtech vibrací vyvolaných prouděním pro návrh zařízení na výměnu tepla (41x)
Vibrace vyvolané prouděním (flow-induced vibration) mohou způsobovat velké problémy u zařízení na výměnu tepla, jakými j...
HN: Škoda JS chce získat stamilionovou zakázku v Británii (40x)
Plzeň 9. prosince (ČTK) - Plzeňská Škoda JS jedná s francouzskými společnostmi EDF a Areva o dodávkách pro chystané brit...