Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Erste Group vystupuje v roli poradce společnosti Infracapital při akvizici slovenské energetické společnosti GGE a.s.

Erste Group vystupuje v roli poradce společnosti Infracapital při akvizici slovenské energetické společnosti GGE a.s.

Publikováno: 6.10.2015
Rubrika: Firemní zpravodajství

-    Exkluzivní transakce byla exkluzivně vyjednána a dohodnuta na bilaterální úrovni a k jejímu uzavření došlo 21. září 2015

-    V nadcházejícím období očekává Erste Group prodej dalších infrastrukturních aktiv v Rakousku a ve střední a východní Evropě

Při akvizici slovenské energetické skupiny GGE a.s. („GGE“) působila Erste Group jako poradce v otázkách fúze, akvizice a zadlužení pro společnost Infracapital, infrastrukturní odnož společnosti Prudential. Podpora ze strany Erste Group umožnila společnosti Infracapital oslovit akcionáře GGE a uzavřít tuto bilaterální transakci na bázi exkluzivity.

Činnost GGE spočívá zejména v produkci a distribuci tepla a elektrické energie vyráběné ze zemního plynu v kombinovaných teplárnách a elektrárnách (KTE) po celém Slovensku s celkovou kapacitou 303 MW. Společnost má silné postavení na rozvinutém slovenském trhu s energií, funguje v rámci stabilního regulačního rámce a má v regionu značné možnosti dalšího růstu.

„Rozsáhlé odborné znalosti skupiny Erste Group v oblasti energetiky a infrastruktury a její silné zastoupení v Rakousku a v regionu střední a východní Evropy pro nás byly při uzavírání této transakce velkým přínosem. Jde o první investici společnosti Infracapital ve střední a východní Evropě a bude základem pro další konsolidaci naší pozice v regionu,“ uvedl Alberto Signori, zástupce společnosti Infracapital.

Díky důkladné znalosti regionu střední a východní Evropy a přístupu ke klíčovým osobám s rozhodovací pravomocí jsme schopni nabízet klientům na míru šité služby a vytvářet jim příležitosti k nákupu. Velmi nás těší, že jsme mohli být finančním poradcem společnosti Infracapital,“ uvedl Heimo Stauchner, vedoucí týmu Erste Group pro finanční sponzoring. „Do budoucna očekáváme v Rakousku a ve vybraných zemích střední a východní Evropy další infrastrukturní transakce se sponzorskou podporou. Tyto transakce budou uzavírány v reakci na nutnost zvýšit flexibilitu z hlediska účetní rozvahy a na existenci vysoce motivované základny investorů s levným kapitálem,“ dodal Heimo Stauchner.

Uzavřená dohoda podtrhuje vynikající výsledky Erste Group v energetických a infrastrukturních transakcích ve střední a východní Evropě. Erste Group již dříve plnila roli spoluporadce pro Borealis Infrastructure Partners a Allianz Capital Partners při nákupu českého provozovatele přenosové soustavy zemního plynu NET4GAS od společnosti RWE AG. Hodnota této akvizice činila 1,6 mld. EUR. Kromě toho Erste Group působila jako jeden z bookrunnerů při vstupu společnosti Romgaz na burzu.

Profil České spořitelny

Česká spořitelna je největší bankou v České republice  · Její služby využívá více než 5 milionů klientů: občané, malé a střední firmy, obce a města, financuje také velké korporace a poskytuje služby v oblasti finančních trhů · Od roku 2000 je Česká spořitelna členem Erste Group a pod touto značkou obsluhuje bonitní a korporátní klienty · Disponuje nejširší sítí poboček a bankomatů v České republice · Důležitou roli hraje také na poli inovací: byla například první bankou na českém trhu, která začala masivně vydávat bezkontaktní karty a vytvářet síť pro jejich využití  · Další zajímavé informace o České spořitelně zde.

Erste Corporate Banking – mimořádně silný partner v oblasti korporátního, investičního bankovnictví a finančních trhů

Největší poskytovatel úvěrů firmám z pohledu celkové výše úvěrů · Přední aranžér syndikovaných, klubových, akvizičních a projektových řešení financování · Leader ve sjednávání domácích i zahraničních emisí dluhopisů pro lokální i mezinárodní klienty · Jeden z hlavních poradců v oblasti fúzí a akvizic · Největší obchodník na kapitálových trzích v České republice měřeno počtem vydaných akcií (IPO i SPO) i jejich objemem · Jeden z nejvýznamnějších partnerů Evropské investiční banky ve střední Evropě · Přední konzultant v oblasti M&A pro místní i regionální klienty z podnikatelského i veřejného sektoru · Největší obchodník s EUR/CZK a přední poskytovatel služeb Treasury pro podnikové klienty i klienty z veřejného sektoru · Největší správce aktiv pro firemní a institucionální klienty · Další zajímavé informace o korporátním bankovnictví České spořitelny zde.

Profil Erste Group
Erste Group je předním poskytovatelem finančních služeb ve východní části EU · Zhruba 45 000 zaměstnanců poskytuje finanční služby 16,2 milionům klientů v téměř 2 800 pobočkách v 7 zemích (v Rakousku, České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Maďarsku, Chorvatsku, Srbsku) · Ke konci roku 2014 dosáhla bilanční suma skupiny Erste Group EUR 196,3 mld. a poměr nákladů k výnosům 55,1 %.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (60x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (49x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
Předváděcí vůz ESAB opět vyjede na turné po České republice (39x)
Všichni zájemci mohou navštívit předváděcí vůz společnosti ESAB Vamberk, ve kterém bude možné se seznámit s novinkami a ...