Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Dukovany loni snížily spotřebu technologické vody o 14,6 %

Dukovany loni snížily spotřebu technologické vody o 14,6 %

Publikováno: 27.3.2017
Rubrika: Jaderné, Technologie, materiály

Spotřeba povrchové technologické vody v Jaderné elektrárně Dukovany má setrvale klesající tendenci. Za poslední rok se snížila o 3,5 % a ve srovnání s rokem 2012 dokonce o významných 19,1 %.

Celkem 43,2 milionů m3 povrchové technologické vody odebrala v roce 2016 Jaderná elektrárna Dukovany. Ve srovnání s 44,3 milionu m3 v roce 2015 jde o 3,5% pokles. V porovnání s 53,4 milionu m3, které Dukovany odebraly v roce 2012, jde dokonce o 19,1% úsporu.

„Hospodaření s vodou se nejen v České republice stává v posledních letech velkým tématem, během posledních 20 let klesla denní spotřeba vody na osobu v ČR o více než třetinu. Jako energetici samozřejmě řadíme vodu ke klíčovým vstupním surovinám pro výrobu. Optimalizace její spotřeby a neustálé hledání úspor jsou proto i pro nás stále aktuální,“ říká k vývoji Michaela Chaloupková, členka představenstva a ředitelka divize Správa ČEZ, a. s.

  • Světový den vody připadá na 22. března
  • Společnost ČEZ je současně členem Tematické skupiny „Firmy a voda“ fungující na platformě Byznys pro společnost http://www.byznysprospolecnost.cz/

Ochrana vod a hospodárnost využívání vodních zdrojů v  elektrárnách ČEZ, a. s., se řídí zákony č. 254/2001 Sb., o vodách (vodní zákon) v platném znění a zákonem č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu, a příslušnými navazujícími právními předpisy, platnými povoleními, popř. rozhodnutími vodoprávních úřadů a ustanoveními Řídící dokumentace ČEZ.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Dukovany loni snížily spotřebu technologické vody o 14,6 %

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (69x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (56x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (45x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...