Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Dodávka kotlového tělesa pro ArcelorMittal Energy Ostrava

Dodávka kotlového tělesa pro ArcelorMittal Energy Ostrava

Publikováno: 12.1.2015, Aktualizováno: 18.1.2015 20:22
Rubrika: Technologie, materiály

Společnost VÍTKOVICE POWER ENGINEERING a. s. (VPE) má dlouhou tradici v dodávkách komponentů pro energetiku jak pro vlastní projekty, tak pro projekty jiných společnosti se kterými dlouhodobě spolupracujeme. Jednou z těchto společností je i finská firma Valmet Power OY, která se stala vítězem tendru na výstavbu nového fluidního kotle K14 pro ArcelorMittal Ostrava. Vzhledem k místu realizace projektu byl pro nás tento projekt výzvou, a proto jsme do nabídky vložili mnoho úsilí na výrobu kotlového tělesa pro firmu Valmet Power OY. Naše úsilí nevyznělo naprázdno a v červenci 2014 jsme se společností Valmet Power OY uzavřeli smlouvu na výrobu a dodávku kotlového tělesa.

Klíčová slova: Vítkovice, fluidní kotel, ArcelorMittal

Celý článek (autor: Luboš Beliančin, DiS., VÍTKOVICE POWER ENGINEERING a.s.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Supply of the boiler body for ArcelorMittal Energy Ostrava

VÍTKOVICE POWER ENGINEERING a. s. (VPE) has a long tradition in the supply of components for the energy sector for its own projects and for the projects of other companies with which it has long-term cooperation. One of these companies is Finland’s Valmet Power OY, which has become the winner of the tender to construct a new K14 fluidised combustion boiler for ArcelorMittal Ostrava. In view of the project realisation site this project was a challenge for us, thus we exerted great efforts to produce the boiler body for Valmet Power OY. Our efforts were not fruitless and in July 2014 we concluded a contract with Valmet Power OY for the production and delivery of the boiler body.

Поставка корпуса котла для ArcelorMittal Energy Ostrava

Компания VITKOVICE POWER ENGINEERING a. s. (VPE) имеет долгую традицию поставок компонентов для энергетики как для собственных проектов, так и для проектов других компаний, с которыми давно и плодотворно сотрудничает. Одной из таких компаний является финская фирма Valmet Power OY, которая стала победителем в тендере на строительство нового флюидного котла K14 для ArcelorMittal Ostrava. Принимая во внимание место реализации, этот проект стал для нас вызовом, поэтому мы вложили много сил в проект корпуса для фирмы Valmet Power OY. Усилия не были напрасными и в июле 2014 года мы подписали договор с фирмой Valmet Power OY о производстве и поставке корпуса котла.

 

Partneři rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (51x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (42x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...