Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Fotovoltaické    Conergy zrealizuje zakázku v hodnotě přesahující 72 milionů korun

Conergy zrealizuje zakázku v hodnotě přesahující 72 milionů korun

Publikováno: 26.4.2010
Rubrika: Fotovoltaické

Česká pobočka skupiny Conergy, která patří k lídrům světové fotovoltaiky, získala zakázku na realizaci velkého fotovoltaického parku o velikosti 1,1 MWp nedaleko Loun. Prvně tu v rámci České republiky bude také použita nová technologie pocházející z dílny Conergy.

Lounský fotovoltaický park bude největší solární instalací v Lounech a okolí a rozkládat se bude na ploše 24.000 m2. „Jedná se o ‚průmyslovou‘ instalaci, tedy veškerá vyrobená energie půjde do veřejné distribuční sítě,“ upřesňuje Aleš Spáčil, jednatel společnosti Conergy, a dodává, že nová solární elektrárna bude postavena během čtyř měsíců.

Celý fotovoltaický systém projektu bude tvořit 5.112 solárních modulů a použito bude 71 měničů IPG-T 15, které jsou novinkou jednoho ze závodů skupiny Conergy sídlícího v Bad Voiblu. „Tento nový typ měničů má vynikající parametry, které dosahují až 97,5 % tzv. Evropské účinnosti, což je nejvíce v porovnání s ostatními produkty, které jsou momentálně na trhu,“ popisuje novou technologii Spáčil.

Elektrárnu bude vlastnit společnost M2Solar, která patří do silné lokální podnikatelské skupiny. „Vybrali jsme si jako dodavatele společnost Conergy, protože zastřeší celý řetězec od výroby článků, měničů a dalších komponentů až po generální dodávku celé elektrárny,“ vysvětluje vlastník M2Solar Jiří Markup.

Lounský projekt získal povolení na připojení do distribuční sítě ještě před rozhodnutím distribučních společností zastavit vydávání kladných stanovisek k připojování fotovoltaických elektráren do veřejné sítě. Podle Spáčila hrozí, že pokud nebudou „povolenky“ znovu vydávány v dohledné době, během zhruba tří měsíců budou vyčerpána povolení vydaná před stop stavem, a dojde tak k zastavení všech instalací.

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

JRD má první CO2 nulový byt v republice (33x)
Nízkoenergetický dům Vila Štěrboholy, který realizovala společnost JRD, byl v červnu 2008 vybaven fotovoltaickou elektrá...
ČEZ Obnovitelné zdroje nakoupí solární panely o instalovaném výkonu 10 MW (24x)
Společnost ČEZ Obnovitelné vypsala výběrové řízení na dodavatele solárních panelů o instalovaném výkonu 10 MW. Celkově p...
Z fosilních zdrojů je zemní plyn v EU na 1. místě (23x)
Minulý týden JRC, výzkumné středisko Evropské komise, zveřejnilo zprávu, ve které se mimo jiné uvádí, že 24 procent nově...