Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Cofely vstupuje na český energetický trh

Cofely vstupuje na český energetický trh

Na český energetický trh vstupuje společnost Cofely, dceřiná firma francouzského energetického gigantu GDF SUEZ. Cofely vznikla právě vrcholící fúzí energetických společností Spectrum a Fabricom, které spadaly pod GDF SUEZ a donedávna působily samostatně. Důvodem fúze je sjednocení aktivit koncernu v oblasti energetiky v Česku, Cofely se stává základním kamenem pro další expanzi energetické divize Energy Services GDF SUEZ na českém a středoevropském trhu.

"Cofely navazuje na tradici dlouholetého působení firem Spectrum a Fabricom v České republice. Současná nabídka Cofely kopíruje dřívější portfolio služeb a technologií zfúzovaných společností, čímž vznikla komplexní nabídka energetických řešení. Během následujících let se chceme dostat mezi nejvýznamnější energetické hráče na českém trhu,“ říká Vladimír Říha, generální ředitel Cofely. Cofely se opírá o mateřský gigant GDF SUEZ, který zaměstnává na 219 000 lidí po celém světě, vytváří obrat 90,7 miliardy EUR ročně a je největším nezávislým výrobcem energie na světě. Kromě finanční stability čerpá Cofely z bohatých zkušeností a mezinárodního know-how koncernu. V České republice zaměstnává Cofely téměř 400 odborníků, kteří dříve pracovali pro zfúzované firmy. Společnost se bude nadále rozrůstat o nabídku služeb a technologií, které jsou již etablované v sesterských společnostech Cofely ve světě. „V České republice chystáme akvizici v oblasti technického facility managementu, s kterým má Cofely velmi dobré zkušenosti ze zahraničí. Zároveň analyzujeme možnosti rozšíření portfolia o teplárenství,“ dodává Vladimír Říha.

Vladimír Říha (50) se stal generálním ředitelem společnosti Cofely, dceřiné firmy francouzského energetického gigantu GDF SUEZ. Cofely na českém trhu vznikla právě vrcholící fúzí firem Spectrum a Fabricom. GDF SUEZ je největším nezávislým výrobcem energie a největším distributorem zemního plynu na světě. Říha má v čele Cofely sjednotit tuzemské aktivity energetického holdingu a zahájit expanzi při zachování vysokého standardu stávajících služeb. „Naším cílem je posunout Cofely během následujících let mezi nejvýznamnější energetické hráče na českém trhu a rozšiřovat portfolio nabízených služeb a technologií. V současné době plánujeme akvizici v oblasti technického facility managementu. Zároveň analyzujeme situaci v teplárenství a energetických auditech ve veřejné správě,“ říká Vladimír Říha. Vladimír Říha je inženýrem v oboru Energetika z univerzity v německém Wiesbadenu. V energetickém byznysu se pohybuje od roku 1986, kdy nastoupil do pobočky Siemens ve Frankfurtu nad Mohanem. V této firmě pracoval 25 let, za tuto dobu vystřídal několik vrcholných manažerských pozic v německé i české pobočce. S jeho tehdejším působením je spojováno vybudování stabilní a rozsáhlé energetické divize koncernu v Česku. Na konci roku 2011 nastoupil do společnosti Fabricom, která byla součástí francouzského energetického koncernu GDF SUEZ a která zfúzovala s firmou Spectrum do Cofely.

Vladimír Říha

Více o COFELY a.s.

Společnost COFELY a.s. je součástí energetické divize Energy Services francouzského koncernu GDF SUEZ, který je největším nezávislým výrobcem energie na světě. COFELY a.s. vzniklo fúzí společností FABRICOM CZ a.s. a SPECTRUM, spol. s r.o. a navazuje na dlouholetou tradici působení těchto energetických a elektromontážních společností v České republice. České COFELY a.s. je součástí sítě dceřiných společností, které operují pod značkou Cofely ve 20 státech. Cofely nabízí komplexní energetická řešení šetrná k životnímu prostředí. V České republice zaměstnává téměř 400 odborníků a dosahuje ročního obratu více než 1,5 miliardy korun. Nabízí projektové a energetické poradenství, elektroinstalace v průmyslu a energetice, technologie inteligentních budov, realizaci investičních celků, výrobu a dodávku energie z obnovitelných zdrojů, inženýring, automatizaci a technický facility management.

Firemní profil firmy je ke stažení zde

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (69x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (61x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (56x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...