Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    ČEZ mezi 500 nejlepšími zaměstnavateli světa podle Forbes – jako jediná česká firma

ČEZ mezi 500 nejlepšími zaměstnavateli světa podle Forbes – jako jediná česká firma

Publikováno: 25.10.2019
Rubrika: Tiskové zprávy

V prestižním žebříčku společnosti Forbes Nejlepší zaměstnavatelé světa obsadil ČEZ z dvoutisícovky globálních společností 260. příčku. Hodnocení dominovaly především americké firmy se 196 zářezy, druhou nejpočetněji zastoupenou zemí byla Čína (včetně Hongkongu). Z České republiky se mimo ČEZ žádná další společnost neprobojovala. Mezi energetickými společnostmi je ČEZ na třináctém místě.

Umístěním mezi nejlepšími zaměstnavateli na světě se ČEZ ocitl ve společnosti tak respektovaných společností, jako je Microsoft, Apple, Amazon či Siemens. Zatímco na předních místech žebříčku dominují především technologické firmy, největší zastoupení v něm mají finanční instituce a banky. Mezi energetikami se nejčastěji umístily společnosti z USA, z evropských zemí se pak kromě České republiky probojovaly ještě energetické firmy z Itálie, Portugalska a Polska.

„Největší devízou naší společnosti jsou její zaměstnanci. Energetika v současnosti prochází obrovskou změnou a my se měníme s ní – bez motivovaných a nadšených lidí by to nešlo. Jsem rád, že nás i svět vnímá jako vynikajícího zaměstnavatele,“ říká předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš. 

„Společnost ČEZ se pravidelně umisťuje na předních pozicích v hodnocení nejžádanějších zaměstnavatelů v České republice. V posledních pár letech jsme v různých evropských zemích nabírali stovky odborníků z oblasti energetických služeb. Zařazení mezi nejlepší zaměstnavatele světa proto vnímáme nejen jako obrovskou poctu, ale i závazek do budoucna si pozici udržet,“ uvedl ředitel útvaru personalistika Josef Lejček.

Žebříček Nejlepší zaměstnavatelé světa vychází ze seznamu Global 2000, který Forbes sestavuje z největších veřejných společností světa. Forbes a spolupracující firma Statista vyhodnotili přes 1,4 milionu doporučení od zaměstnanců, kteří hodnotili jak vlastní firmu, tak na jinou ze stejného oboru. Kompletní výsledky jsou přístupné on-line https://www.forbes.com/world-best-employers/list/.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (44x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
HN: Škoda JS chce získat stamilionovou zakázku v Británii (40x)
Plzeň 9. prosince (ČTK) - Plzeňská Škoda JS jedná s francouzskými společnostmi EDF a Areva o dodávkách pro chystané brit...
Spotřeba elektřiny v ČR v pololetí vzrostla o 4 procenta (32x)
Lidé a firmy v tuzemsku v první polovině letošního roku spotřebovali o čtyři procenta více elektrické energie než za ste...