Nacházíte se:  Úvod    Rozvody energií    ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín

ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín

Publikováno: 9.1.2020
Rubrika: Rozvody energií

Společnost ČEPS dokončila modernizaci převážné části vedení V422 mezi rozvodnami Mírovka v Kraji Vysočina a Čebín v Jihomoravském kraji. Rekonstrukce, která probíhala od srpna 2019, navázala na realizaci zaústění vedení V413 do rozvodny Mírovka a pomohla dále zvýšit bezpečnost a spolehlivost přenosové soustavy ČR.   

V rámci modernizace úseku vedení V422 o délce 75 km byly vyměněny izolátory a fázové vodiče, které se již nacházely na hranici životnosti. ČEPS dále nainstalovala nová zemnící a kombinovaná zemnící lana, proběhla rovněž oprava a zesílení stožárových konstrukcí. Modernizace vedení V422 přispěje k posílení bezpečných a spolehlivých dodávek elektrické energie v obou zmíněných krajích i celkové spolehlivosti přenosové soustavy. 

„Realizace této investiční akce si vyžádala přibližně 350 mil. Kč. Zbývající část vedení o délce 13 km bude modernizována v letech 2023–2024,“ říká Stanislav Votruba, člen představenstva ČEPS pověřený řízením úseku Správa, provoz a údržba PS.

Rekonstrukce vedení V422 je součástí rozsáhlého investičního programu společnosti ČEPS. Jeho cílem je obnova a rozvoj přenosové soustavy ČR tak, aby byla připravena na rostoucí nároky spojené s dynamickým vývojem energetického sektoru.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Společnost ČEPS dokončila modernizaci převážné části vedení V422 mezi rozvodnami Mírovka v Kraji Vysočina a Čebín v Jihomoravském kraji.

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (668x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (66x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (47x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...