Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    CEO Korea Hydro & Nuclear Power jednal s MPO o dostavbě českého jádra, podepsal i dohodu o spolupráci s ÚJV Řež

CEO Korea Hydro & Nuclear Power jednal s MPO o dostavbě českého jádra, podepsal i dohodu o spolupráci s ÚJV Řež

Publikováno: 24.8.2018
Rubrika: Tiskové zprávy

Prahu navštívil výkonný ředitel KHNP Jae-Hoon. Setkal se s ministryní průmyslu a obchodu Martou Novákovou a jednal s ní mimo jiné o dostavbě českých jaderných elektráren. Navazuje tak na dlouhodobé partnerství mezi Českou Republikou a Koreou.

Společnost KHNP se v současnosti zaměřuje především na zahraniční projekty a na evropském trhu vidí výrazný potenciál. Vzhledem k tomu, že český tendr je jednou z hlavních priorit společnosti, je KHNP odhodlána Česko maximálně podpořit v udržení jeho energetické nezávislosti.

Spolupráce na výzkumu

Chung v pátek 17. srpna podepsal také memorandum o spolupráci s ÚJV Řež. Obě společnosti díky tomu mohou sdílet zkušenosti a know-how v oblasti výzkumu.

Jsme rádi, že naši spolupráci s Českou republikou rozšiřujeme i do oblasti výzkumu v jaderném průmyslu. Česko i Korea jsou předními světovými dodavateli do jaderné energetiky a obě země tak mohou ze spolupráce velmi profitovat,“ řekl Chung.

Pomoc společnosti ÚJV Řež pro nás bude v rámci případné dostavby klíčová. Pevně věřím, že na naší spolupráci budeme moci navázat a že KHNP využije její expertízu i v rámci dalších zahraničních projektů,“ doplnil Chung.

Vedle spolupráce na výzkumu již korejská KHNP navázala vztahy s mnoha českými firmami z jaderného průmyslu. Do svého dodavatelského řetězce jich chce zahrnout co nejvíce a nabízí jim také účast na dalších mezinárodních projektech společnosti. Pro urychlení procesu navazování podobných partnerství uspořádala Korea Hydro & Nuclear Power minulý rok první Česko-korejské fórum pro dodavatele jaderného průmyslu.

Podpora komunit v regionu Dukovany

Společnost KHNP klade důraz na podporu obyvatel oblastí, kde stojí její elektrárny, aktivně pomáhá s rozvojem místních komunit a pracuje na udržování dobrých vztahů s místními obyvateli. Tyto principy i závazek prohlubovat spolupráci s Českou republikou se pak odráží i ve společensky odpovědných projektech KHNP v českých regionech v okolí jaderné elektrárny Dukovany. Společnost se během srpna zapojila do dobrovolnického programu. 24 korejských studentů a 10 zaměstnanců KHNP v rámci něj působí v třebíčských neziskových organizacích, podílí se na kulturním programu pro seniory či děti a pomáhá s údržbou hokejového a fotbalového stadionu. Podobně pomáhala KHNP v regionu v loňském roce, kdy poskytla hmotnou pomoc i kapacitu 36 dobrovolníků z řad korejských univerzit a zástupců KHNP celkem 12 zařízením a neziskovým organizacím.

Máme radost, že se můžeme podílet na takto smysluplných projektech. Kromě pomoci hendikepovaným, kteří ji skutečně potřebují, má podle nás podobná spolupráce zásadní význam i pro vzájemné kulturní obohacení. Velmi rádi bychom pak spolupráci s krajem Vysočina dále rozvíjeli a počítáme i s dalšími společensky odpovědnými projekty v regionu,“ uvedl CEO KHNP Chung.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
CEO Korea Hydro & Nuclear Power jednal s MPO o dostavbě českého jádra, podepsal i dohodu o spolupráci s ÚJV ŘežCEO Korea Hydro & Nuclear Power jednal s MPO o dostavbě českého jádra, podepsal i dohodu o spolupráci s ÚJV Řež

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

SP ČR: je třeba zrychlit proces výstavby nového jaderného bloku (51x)
Svaz průmyslu a dopravy ČR podporuje rozvoj jaderné energetiky a výstavbu nových jaderných bloků. Prezident SP ČR Jarosl...
ČEZ investuje do stavby nové elektrárny v Počeradech 20 miliard (49x)
(Zdroj: www.novinky.cz) Elektrárenská společnost ČEZ investuje do výstavby nové paroplynové elektrárny v Počeradech...
AREVA dodá jaderné palivo pro jordánský výzkumný reaktor (43x)
AREVA podepsala kontrakt s korejským konsorciem KAERI/DAEWOO na dodávky palivových částic pro JRTR (Jordan Research and ...